Özcan Akyol onder vuur om interview met Annechien Steenhuizen

Özcan Akyol ligt flink onder vuur vanwege zijn ongemakkelijke tv-interview met journaallezeres Annechien Steenhuizen. “Gênant, tenenkrommend en drammerig. Dit leidt tot niets.”

Özcan Akyol en Annechien Steenhuizen © MAX

Annechien Steenhuizen, bekend van het Achtuurjournaal, was afgelopen weekend te zien in een nieuwe aflevering van Sterren op het Doek. Ze is niet iemand die al haar zielenroerselen op straat wil gooien en door de mislukte interviewtactiek van Özcan Akyol kroop ze alleen maar verder terug in haar schulp.

Stroef gesprek

Het gedram van Özcan maakt tijdens het interview duidelijk dat hij niet tevreden is met wat zij geeft. “Ik zit hier heel erg op mijn gemak en allemaal prettig en prima. Ja, jij bent niet tevreden volgens mij”, merkt ze op een gegeven moment op.

Özcan roept vervolgens de hulp in van een van de portretschilders. “Ehm. Joop, help me eens even hier. Je begrijpt wat ik bedoel, hè?”

Joop trekt partij voor Özcan. “Ik probeer iets te vervangen uit uw persoonlijkheid, maar ik krijg het nog niet helemaal te zien. Om jouw persoonlijkheid er meer uit te laten komen probeert Eus waarschijnlijk de juiste vragen te stellen of erdoorheen te prikken.”

Mansplaining

Als het gesprek vordert, krijgt Annechien duidelijk te maken met mansplaining. Özcan en Joop leggen Annechien wel even uit hoe ze zich moet gedragen tijdens het tv-interview. Joop: “Dit is het precies. Nou komt ze los. Nu vertelt ze iets. Jij prikt er nog eens extra in en dan gaat ze iets verdedigen wat niet verdedigd hoeft te worden.”

Dan zegt Annechien geërgerd: “Dat maak ik toch zelf uit? O, god. (…) Misschien is dit niet voor de uitzending, hoor, maar ik vind eigenlijk dat ik al best wel veel gedeeld heb. Ik vind het prima als mensen ook een beetje oestertjes zijn. Laat ze een beetje oestertje zijn. Daar is niks mis mee.”

Zielenroerselen

Özcan doorzagend: “Wat is je reden om een oester te willen zijn?”

Annechien: “Dat heb ik je in het begin al verteld. Ik heb geen behoefte om met mensen die ik niet ken mijn zielenroerselen te delen.”

Özcan even later: “Ja, ik denk wel van: ik heb wel een beter beeld van je gekregen, maar ja… Niet helemaal bevredigend ofzo. Ik snap waarom hoor, want je wil een oester zijn.”

Annechien: “Ik denk dat het wel meevalt als je het terugkijkt.”

Felle kritiek

Kijkers ergeren zich dood aan Özcan. “Tenenkrommend geratel op tv van Eus in een monoloog dat moet doorgaan voor een interview”, zegt Gerard. En Miek: “Het is tenenkrommend. Annechien weigert te voldoen aan het beeld dat Eus van haar wil neerzetten. Hij schat haar niet op waarde en probeert zijn eigen falen op haar af te wenden.”

John: “Wel een beetje doordrammen in het privéleven van Annechien, Eus. Je leek wel teleurgesteld dat ze zich niet geheel bloot gaf. Ik gaf haar groot gelijk. Deze keer geen tranentrekker.”

Ina: “Eus heeft een doel op voorhand, wil daar naartoe, maar Annechien antwoordt niet zoals ‘gedacht’. Probleem… En toen begon het peuteren…”

Incapabel

Meneer P. spreekt van ‘waardeloze interviewskills’. “Het is 200 procent de incapabele Eus die dit vern**kt! Zowel bij Annechien als bij Monic Hendrickx. Gênant, tenenkrommend en drammerig. Met nul interesse in de personen tegenover hem. Dit was écht ongelofelijk slecht! Weer…”

Maxim: “Annechien werd door Eus niet in haar waarde gelaten.”

Alice: “Wat een gemiste kans. De stijl van interviewen van Eus leidt in dit geval tot niets. Een speelse, uitnodigende aanpak was m.i. passender geweest. Dan was Annechien Steenhuizen vast meer op haar gemak geweest.”

Tweet

Onder de volgende tweet wordt hevig gediscussieerd over Özcan en zijn interviewkwaliteiten:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het prima dat Annechien Steenhuizen een beetje een oestertje wil zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen