Martijn Krabbé gepasseerd door RTL: ‘Hoezo Edson da Graça?’

RTL 4 krijgt kritiek op de keuze om de nieuwe grote studioshow The Floor te laten presenteren door Edson da Graça. “Waarom niet Martijn Krabbé? Hij doet op dit moment heel erg weinig.”

Martijn Krabbé en Edson da Graça © William Rutten, Isabell Janssen

Edson da Graça beleeft een bliksemcarrière bij RTL 4. Het jurylid van Holland’s Got Talent debuteert over dik een week met zijn eerste grote studioshow: The Floor, een prestigeproject van John de Mol. De afgelopen jaren zond John zijn tv-bedenksels exclusief uit op zijn eigen SBS 6, maar kennelijk rekent hij op goedkeuring voor de ‘fusie’ met RTL.

The Floor

Waar The Floor over gaat? “Honderd quizfanaten, een gigantische LED-vloer verdeeld in honderd gelijke vlakken met elk een eigen kenniscategorie en een prijs van maar liefst 100.000 euro: dat is The Floor! In deze gloednieuwe spelshow nemen honderd kandidaten het tegen elkaar op in quiz-duels”, legt RTL uit.

Een grote studio, LED-lampen en een hoge geldprijs: klinkt als de zoveelste dertien-in-een-dozijn-show van John de Mol. Toch heeft RTL 4 er erg veel vertrouwen in, want het programma heeft een mooie uitzendplek gekregen: zondagavond om 20.00 uur. Er zijn alleen twijfels over de presentator: Edson da Graça.

‘Waarom Edson?’

Formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, vindt de keuze voor Edson niet slim. “Ik vind het heel onhandig. Ik vind hem best wel een talent, maar mensen onderschatten echt de kwaliteiten van een goede quizmaster”, zegt hij in zijn podcast Content Wars.

Hij vindt dit typisch een klus voor Martijn Krabbé. “Ze hebben er echt een paar goede mensen rondlopen bij RTL. Robert ten Brink had dit ook kunnen doen, maar Martijn vind ik echt een heel goede. Maar je hebt ook nog even Beau daar rondlopen, dus ik snap daar eigenlijk weinig van.”

‘Heel gevaarlijk’

RTL neemt hier een groot risico mee, meent Kirsten Jan. “Ik vind het een gevaar dat je daar iemand op zet die heel weinig ervaring heeft met quizzen. Misschien hebben ze zóveel fiducie en hoop in het format dat ze denken: er hoeft niet een heel goede presentator op, maar ik had het niet gedaan.”

Hij vervolgt: “Ik had daar een ervaren presentator op gezet, ook omdat het een dure show is om te maken met een hele grote set. Ik vind het ook wel apart dat John ermee akkoord is gegaan. Waarschijnlijk mocht hij dat niet bepalen, want ik denk dat John daar liever Martijn op gezet had.”

‘Martijn doet weinig’

Martijn doet weinig sinds The Voice of Holland abrupt van de buis is gehaald. Hij zinspeelt zelfs op het einde van zijn tv-carrière. Het lijkt er volgens Kirsten Jan op dat hij niet op waarde wordt geschat. “Martijn doet heel weinig. Hij presenteert heel weinig shows en dat is zonde, want het is een van de beste presentatoren die we in Nederland hebben.”

De zaak is echter al uitgemaakt: de show is van Edson. Volgens Kirsten Jan dus een enorm risico. “Zo iemand moet je langzaam brengen. Ze hebben wel vaker mensen te snel gebracht met verkeerde formats. Dan kan het ook meteen helemaal voorbij zijn natuurlijk als je helemaal flopt met je eerste format. Je moet dan altijd voorzichtig zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is een betere keuze voor de presentatie van de nieuwe studioshow The Floor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen