Jack van Gelder kotst op Marcel van Roosmalen: ‘Hij is heel sneu’

Jack van Gelder ergert zich een versuffing aan Marcel van Roosmalen. Hij krijgt een kokhalsreflex van de manier waarop de columnist tegen mensen tekeergaat. “Hij is echt heel sneu.”

Jack van Gelder en Marcel van Roosmalen © HLF8

Marcel van Roosmalen levert op tal van plekken commentaar op de actualiteit. Zo heeft hij momenteel ook een column in het dagelijkse programma De Oranjezomer. Daarin moest vorige week onder anderen Jack van Gelder het ontgelden. “Hij heeft met zijn on-Nederlandse geschreeuw een van de mooiste doelpunten ooit verpest”, brieste hij.

Marcel sloopt Jack

Het voetbalcommentaar van Jack is volgens Marcel een verschrikking. “En nu zijn er dus mensen die hem accuut willen invliegen om nog één keer Nederland – Argentinië te doen. Alsof Jack van Gelder geluk brengt. Alsof we dan winnen.”

Hij vervolgt: “Godzijdank zit Jack van Gelder contractueel vast aan het Huis van Oranje, een marketingconcept van de KNVB waarbij ze de grootste oranjegekken in de Amsterdam Arena opsluiten. Wat een hel. Als ze de Amsterdam Arena tijdens Nederland – Argentinië bombarderen zijn de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg weg.”

Jack sloopt Marcel

Jack slaat nu aan de talkshowtafel van HLF8 keihard terug naar Marcel. “Het lijkt me zo vervelend als je in het leven zit door alleen maar negatief en sarcastisch te zijn en cynisch te zijn. En als je daar je geld… Het beetje geld dat hij verdient, wat hij daarmee ophaalt… Het is gewoon een zeikerd eerste klas, maar dat mag.”

Hij vervolgt: “Hij mag kritiek op me hebben, dat vind ik geen enkel probleem, maar gelukkig beleven een hele hoop mensen er een hele hoop vreugde aan, dus ik vind het prima.”

‘Een beetje sneu’

Het is wat het is, aldus Jack. “Niet alleen door dat Bergkamp-moment, maar er zijn een heleboel mensen… Als ik laat zien wat ik deze dagen aan verzoeken heb gekregen vanuit de hele wereld of ik nog even over Nederland – Argentinië wil praten omdat ik een heel klein onderdeeltje heb mogen zijn van dat geweldige moment, dan neem ik dit op de koop toe.”

Hij vervolgt: “Ik vind het een beetje sneu en het ergste vind ik dat hij me op een gegeven moment bijna gestalkt heeft toen hij in de VARA een rubriek had. Of ik alsjeblieft met hem een interview wilde hebben. Ik zei: ‘Waarom?’ Hij zei: ‘Nou, het lijkt me zo interessant. Ik vind je zo’n leuke en interessante man, dus het lijkt me leuk.'”

‘Het is niet aardig’

En toen? “Toen heb ik op een gegeven moment gedacht: wat zal ik doen? Toen heb ik hem afgezegd en sinds die tijd ben ik de lul. Nou, prima.”

Is dit niet gewoon Marcel zijn werk? “Ja, maar ik vind het wel sneu dat hij altijd… Hij zegt nooit iets positiefs. Dat lijkt me zo vervelend, ook al ben je criticus…”

Het is toch satire: “O ja, maar ik kan er goed tegen. Ik had het gisteren al gezien en toen dacht ik: nou, prima.”

Het lijkt hem toch wel wat te doen. “Het is nooit leuk. Ik vind het ook gewoon niet aardig. Dat is het.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen