Johan Derksen blijft erbij: ‘Eva Jinek vertoont prinsesjesgedrag’

Johan Derksen is het afgelopen jaar niet onder de indruk geraakt van het arbeidsethos van Eva Jinek. Hij begon het jaar ermee en hij sluit het jaar er ook mee af: “Zij is gewoon een prinsesje.”

Eva Jinek en Johan Derksen © RTL, SBS

Het is een bittere pil voor Eva Jinek. Niet alleen had ze dit jaar last van verder dalende kijkcijfers, maar ook werd ze het favoriete mikpunt van spot aan tafel bij Vandaag Inside. Ze is er flink door de mangel gehaald, onder meer omdat ze tijdens de kaarsrel zou hebben gedanst op het graf van VI. Inmiddels zijn de emoties weer wat bedaard.

Prinsesjesgedrag

Eén ding is niet veranderd en dat is dat VI-ster Johan Derksen absoluut niet onder de indruk is van het arbeidsethos van Eva Jinek. Hij noemde haar helemaal aan het begin van dit jaar al een tv-prinsesje en daar blijkt hij bijna twaalf maanden later nog steeds hetzelfde over te denken.

Johan vindt dat Eva wel héél veel vakantie opneemt voor iemand met een salaris van 1,2 miljoen euro per jaar. Hij zegt vandaag in De Telegraaf: “Dat gezeur dat ik zo hard moet werken, hou toch op, ik heb er gewoon lol in. Zo’n Jinek die het maar drie maanden kan: wat een prinsesjesgedrag!”

‘Altijd gezeik’

De mannen van VI zijn vrijwel het hele jaar door op zender en ook dát is niet hard werken, vindt Johan. “Het schijnt heel bijzonder te zijn, ik heb eens met mensen van productiebedrijven gesproken en die zeiden: jullie zijn een gouden generatie.”

Hij vervolgt: “Tegenwoordig is het altijd gezeik, ze kunnen niet, ze hebben papadag, hou toch op. Kijk naar Frits Barend, Kees Jansma, Mart Smeets, jij, ik… als er gebeld wordt, zijn we er.”

Jan Slagter

Overigens staat Johan niet te trappelen om als onderdeel van die gouden generatie ooit nog terecht te komen bij de Omroep MAX van Jan Slagter. Hij heeft een hekel aan hem gekregen.

Johan: “Mensen die zich van alles gaan verbeelden, zoals Jan Slagter die denkt dat hij kan toneelspelen, presenteren, noem maar op, die zijn pas echt een probleem…”

Terug van vakantie

Overigens keert Eva vlak na de jaarwisseling alweer terug met haar talkshow op RTL 4. Dat is opvallend snel, omdat ze normaal gesproken langere breaks neemt dan ‘slechts’ twee maanden.

Vorig jaar was ze zelfs zes (!) maanden met vakantie. De kritiek daarop vindt ze zelf echter niet terecht. “Ik zie het als een frame van iemand. Bij RTL werk ik nog meer dan ik deed bij de NPO.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Eva Jinek als een verwende tv-miljonair?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen