Johan Derksen haalt indirect uit naar Eva Jinek: ‘Prinsesje!’

Johan Derksen vindt dat Eva Jinek zich gedraagt als een prinsesje, laat hij blijken in gesprek met De Telegraaf. Zij wil voor haar megasalaris namelijk alleen parttime werken. “Kom op zeg!”

Eva Jinek en Johan Derksen © RTL

Er zijn weinig mensen die zo’n luxeleven hebben als Eva Jinek. Ze toucheert jaarlijks 1,2 miljoen euro bij RTL en hoeft daarvoor maar zes maanden per jaar te werken. Dat uurtje televisie per dag vindt ze dermate intensief dat ze de andere zes maanden op vakantie moet. Prinsessengedrag, vindt Johan Derksen dat.

‘Overdreven gedoe!’

Johan, die vanaf vanavond op de buis is met de dagelijkse talkshow VI Vandaag, wordt in De Telegraaf geconfronteerd met het cliché dat dagelijks een uurtje talkshow maken ’topsport’ zou zijn. “Zelfs met zes maanden vrij per jaar”, aldus de krant. Dat is natuurlijk een duidelijke verwijzing naar Eva en haar luxeleven.

Die zes maanden vakantie heeft Johan helemaal niet nodig. “Dat overdreven gedoe, kom op zeg! Ik had in het verleden een volledige baan bij VI en als de deadline verstreken was reed ik naar Hilversum voor het programma.”

Prinsjes en prinsesjes

Die tv-sterren werken alleen hard tijdens de contractonderhandelingen, aldus Johan. “Tijdens de contractonderhandelingen zijn ze allemaal professioneel en vragen ze de hoofdprijs, en daarna maar klagen. Een stratenmaker en een metselaar, die hebben het zwaar.”

De Eva Jinekken van deze wereld zijn eigenlijk gewoon te verwend, denkt hij. “Het zijn allemaal prinsjes en prinsesjes in de tv-wereld.”

500.000 kijkers

Eva levert RTL 4 wel steevast zo’n 800 duizend kijkers. Wat verwachten de mannen van VI van hun dagelijkse talkshow? Johan: “Wij maken een onschuldig programma met verkeerde grappen. Dat scoorde in de zomer 900.000 kijkers. De verwachtingen bij Talpa zijn hooggespannen. Ik ben al heel tevreden met de vaste aanhang die wij hebben.”

En Wilfred Genee bij het ANP: “Ik denk dat als we de eerste maanden op gemiddeld zo’n 500.000 kijkers uitkomen, dat we het heel goed doen. (…) Maar als Johnny de Mol een jaar krijgt om zijn talkshow goed neer te zetten, dan zullen wij dat toch ook wel krijgen. En het is ook wel de gedachte dat we het zeker een jaar gaan doen op deze manier.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vindt Eva Jinek een prinsesje omdat zij voor haar 1,2 miljoen euro maar zes maanden per jaar werkt, omdat het anders te zwaar wordt. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen