Jan Slagter reageert op boze Johan Derksen: ‘Inderdaad jaloezie’

Jan Slagter reageert op de boze uitspraken van Johan Derksen. De baas van Omroep MAX stelt dat de voetbalanalist van Vandaag Inside gelijk heeft. “Ik ben inderdaad jaloers.”

Jan Slagter en Johan Derksen © SBS 6

Het stoort Johan Derksen mateloos dat Jan Slagter op de radio heeft geroepen dat Vandaag Inside veel lager opgeleide kijkers trekt. Het is denigrerend, vindt de voetbalkenner. “Er klinkt een beetje jaloezie uit, van: ‘Al die domoren kijken naar die klootzakken!’”

Jan is jaloers

Jan stelt in de HLF8-uitzending van gisterenavond dat Johan gelijk heeft. “Daar ben ik inderdaad jaloers op”, legt de Omroep MAX-baas uit. “Ik vind het fantastisch dat VI en Johan Derksen en Wilfred en René die mensen bereiken. Dat heb ik ook gezegd, dat wij ons als publieke omroep moeten inzetten om juist die mensen te bereiken.”

Het is helemaal niet naar bedoeld, aldus Jan. “Zo bedoelde ik het helemaal niet. Ik bedoelde juist… Ik ben zelf ook laagopgeleid, ik heb mulo. Ik vind het fantastisch dat SBS 6 en met name dit programma veel mensen trekt die wij niet bereiken. Naar Op1 kijken bijvoorbeeld heel veel hoogopgeleiden. Dat vind ik niet goed.”

Laagopgeleid

Op1 moet meer VI-achtige kijkers bereiken, vindt Jan. “Ik vind juist dat we alle lagen van de bevolking moeten bereiken. Laagopgeleid klinkt ook een beetje, zo noemen we dat, maar volgens mij hebben we daar nu ook een ander woord voor? Ik kan er alleen nu niet op komen.”

Medegast Herman Brusselmans: “Debielen.”

Jan: “Nee, nee, nee.”

2 procent

De stelling dat Vandaag Inside veel lager opgeleide kijkers trekt klopt overigens wel, benadrukt Jan. “30 procent van alle mensen die De Telegraaf lezen kijkt naar VI, 30 procent van alle mensen die het AD lezen kijkt naar VI en 2 procent van de NRC- en Trouw-lezer kijkt ernaar. Dat zegt genoeg.”

Tot slot: wat vindt hij van de felle kritiek op zijn Sinterklaas-optreden bij Op1? “Ah, gewoon, prima. Ja, oké, mevrouw De Jong en nog een paar mensen, maar er waren ook heel veel mensen die zeiden: ‘We vonden het hartstikke leuk.’ Ja, weet je: het is gebeurd. Daar lig ik echt niet wakker van. Integendeel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen