Jack van Gelder uitgescholden op tv: ‘Hij is een grote gehaktbal’

Jack van Gelder krijgt alwéér kritiek van Marcel van Roosmalen. De columnist scheldt hem uit voor een ‘heel grote gehaktbal waar van alles uit kruipt’. “Als je daarin gaat snijden… Gadverdamme!”

Jack van Gelder en Marcel van Roosmalen © SBS 6, BNNVARA

Hij is inmiddels vaste gast geworden in de talkshow HLF8: Jack van Gelder, altijd goed voor een gezouten, ietwat conservatieve mening. Wie hem níet graag op de buis ziet, is opiniemaker Marcel van Roosmalen. Jack stoort zich mateloos aan de aanhoudende kritiek van Marcel: “Ik vind het een beetje sneu.”

Grote gehaktbal

Marcel laat zich niet afschrikken door die woorden van Jack en haalt in de oudejaarsspecial van Media Inside opnieuw hard naar hem uit. Als het op een gegeven moment over HLF8 gaat, vertelt Britt Dekker dat dat tegenwoordig een soort Vandaag Inside is maar dan zónder de mannen van Vandaag Inside.

Britt: “In VI werkt het, want je wil weten wat Johan Derksen van het slavernij-excuses vindt.”

Marcel: “Ja, maar je wil niet weten wat Jack van Gelder vindt. Dat wil je echt niet weten. Dan ga je in een heel grote gehaktbal zitten snijden en er kruipt van alles uit wat je niet wil.”

Klodder mayonaise

De mening van het VI-trio kan Marcel best verhapstukken, vervolgt hij. “Bij VI weet je van: dit zijn de hapjes, dit eten we en er staat een klodder mayonaise op tafel, maar als je in Jack van Gelder gaat snijden… Gadverdamme! En dan die Teeven erbij, die buschauffeur. En de hele tijd Jan Slagter. Dat wil je allemaal niet.”

Britt: “Ik heb er ook nog een aantal keren bij gezeten en Jan kun je gewoon alles vragen en hij blijft praten.”

Marcel: “Dat is het gevaar. Hij begint dus als een gek te praten.”

‘Dat moet daar!’

Britt is sinds de formatwijziging ook al een aantal keer te gast geweest in HLF8. “Dat moet dus daar (blijven praten, red.), want je wordt daar dus neergezet en je moet meningen gaan geven. Dat vind ik dus heel erg moeilijk, want niemand zit op mijn mening te wachten…”

Medegast Emma Wortelboer: “Nou…”

Britt: “Over Oekraïne, over…”

Emma: “O, nee… Dat klopt.”

Mediacourant bedankt u hartelijk voor uw veelvuldige bezoek in het afgelopen jaar en wenst u een vreugdevolle jaarwisseling toe. Graag tot ziens in 2023! 🥂

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de mening van Jack van Gelder net zo relevant als die van Marcel van Roosmalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen