‘Glennis Grace moet nóg een interview geven om imago te redden’

Glennis Grace moet na haar mislukte optreden in de talkshow Eva Jinek nóg een interview geven om haar beschadigde imago te redden. Althans, dat vindt showkenner Aran Bade.

Aran Bade en Glennis Grace © RTL

De gesloopte vakkenvullers van de Jumbo hebben massaal bijval gekregen van Nederland: de carrière van Glennis Grace is nagenoeg tot stilstand gekomen. Bijna een jaar na haar misdragingen heeft het land de zangeres nog steeds niet vergeven en haar geforceerde sorry-interview bij Eva Jinek heeft daar afgelopen oktober niet aan bijgedragen.

Glennis eet oliebol

Showkenner Aran Bade vindt het opvallend dat Glennis nog steeds een soort persona non grata is, vertelt hij in RTL Boulevard. “Ik blijf het verbijsterend vinden dat één incident haar hele imago en haar carrière eigenlijk aan diggelen heeft gegooid. Daar is ze zelf ook wel debet aan geweest. Die optredens in de media…”

Hij doelt dan vooral op het optreden bij Jinek. “Ze zat een week voordat die zitting plaatsvond bij Jinek en dat heeft haar ook niet goed gedaan. Heel veel mensen hebben het gevoel dat ze het sorry zeggen nog steeds niet meent. (…) Als er íemand met een oliebol zit op oudejaarsavond van: ‘Laat dit jaar voorbij zijn’, dan is het Glennis.”

Nóg een interview

Het zal nog wel even duren voordat Glennis is gerehabiliteerd, áls dat al gebeurt, zegt Aran. “Ik denk ook voor haar: imagotechnisch is het gewoon heel ingewikkeld. Zij heeft voor heel veel mensen denk ik toch een soort gevoel van gecreëerd van: je meent het niet, je moet daar echt nog een beetje aan gaan trekken.”

Er zal volgens Aran nóg een tv-interview moeten komen. “Ik denk dat het voor haar een heel goede eerste stap is, door bijvoorbeeld ergens nog weer een goed interview te geven en die taakstraf echt met respect uit te voeren. Dat is ook heel belangrijk.”

Ladies of Soul

De ultieme reddingsboei voor Glennis zou zijn als ze weer wordt opgenomen in de Ladies of Soul, aldus Aran. “Ik denk dat de Ladies of Soul een soort sleutel is voor haar, want als zij weer wordt opgenomen in die groep, dan kan het wel zijn dat ze weer mee gaat draaien.”

Is dat nog wel mogelijk? “Ik weet wel dat er vriendschappelijk ook echt wel wat gebroken is; er zijn mensen als Berget Lewis en Edsilia Rombley die ook niet meer goed wisten wat ze hiermee moesten.”

Rust nemen

Aran gunt Glennis het beste voor het nieuwe jaar. “Het zou voor haar een mooi moment zijn, maar het is vooral aan haarzelf. Ik denk dat ze eerst rust moet nemen en dan een mooi moment moet uitkiezen om nog een keer een verhaal te vertellen en dan zouden de Ladies of Soul voor haar 2023 weer kunnen doen opbloeien.”

Mediacourant bedankt u hartelijk voor uw veelvuldige bezoek in het afgelopen jaar en wenst u een vreugdevolle jaarwisseling toe. Graag tot ziens in 2023! 🥂

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nóg een interview met Glennis Grace?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen