Katja Schuurman verliest klus na pikante schreeuw om aandacht

Katja Schuurman verliest een klus vanwege haar pikante schreeuw om aandacht op Instagram. Ze zou een serieuze documentaire gaan maken, maar dat zien de makers niet meer zitten.

Katja Schuurman © NPO

Het zit Katja Schuurman niet lekker dat haar aantal volgers op Instagram blijft steken en daarom heeft ze vorige week wanhopig maar een foto zónder kleren geplaatst. “Mijn aantal volgers blijft al een poosje zo steken, dus bij wijze van sociaal experiment; benieuwd of dit helpt”, aldus de presentatrice, die daarmee een Britney Spearsje deed.

Katja onder vuur

Katja draagt uit dat je jezelf zou moeten uitkleden om meer volgers te krijgen, maar veel mensen vinden dat een slecht voorbeeld voor haar jonge achterban én haar eigen kinderen. De tv-bekendheid kwam dan ook behoorlijk onder vuur te liggen. Vindt ze haar aantal volgers belangrijker dan haar eigenwaarde?

Alle ophef komt Katja duur te staan, want ze moet een mooie klus inleveren. “Ik zou een docu doen, een heel serieuze documentaire waar ik nu verder niets over ga vertellen, maar ik ga het niet meer doen. Ik werd gebeld de dag nadat deze foto was geplaatst en het ook in het nieuws was dat ze het heel erg jammer vonden”, vertelt ze in haar podcast.

Klus in prullenbak

De samenwerking is op het laatste moment afgeketst. “We waren ook al inhoudelijk met elkaar in gesprek, maar ze dachten toch dat ik het beter niet kon gaan doen, vanwege mijn imago of hoe ik dan over kan komen omdat ik zo’n foto plaats met daarbij ‘meer volgers’…”

Katja begrijpt het aan de ene kant ook wel een beetje. “Mijn onderbuikgevoel zei al: misschien moet je deze post niet doen, want eigenlijk is mijn ambitie voor de komende jaren toch wel om veel meer geëngageerde docu’s en programma’s te gaan maken. Ik wil de komende jaren meer bezig zijn met dat maatschappelijk betrokken stuk.”

Aantal volgers

Maar waarom maakt Katja zich in godsnaam zo druk om hoeveel mensen haar volgen? Is dat niet een beetje triest? “Het viel me oprecht op dat mijn aantal volgers bleef steken. Dat is zeer zeker niet van belang voor mijn geluk, maar Instagram is wel een inkomstenbron plus het wordt ook een beetje een spelletje.”

Wat dan? “Als je er elke week duizend volgers bij krijgt en dat is dan niet meer zo, dan heb je toch het idee dat je iets niet goed doet en dat je een spelletje aan het verliezen bent.”

Katja’s spelletje heeft haar nu in het echte leven werk gekost. “Het zette me wel aan het denken. Misschien moet ik dan net even niet op het randje en me een beetje inhouden, maar voor de rest wil ik gewoon mezelf blijven.”

Instagram

Katja’s pikante schreeuw om aandacht:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Katja Schuurman plaatst gewaagde foto's in de hoop dat ze meer volgers krijgt. Sneu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen