Linda de Mol ziet dochter breken met familietraditie: ‘Ik mis thuis’

Linda de Mol ziet haar dochter breken met een zeer belangrijke familietraditie: sinterklaasavond. Zelf baalt Noa Vahle daar ook wel een beetje van. “Wij vieren dat altijd heel erg, dus dat mis ik wel.”

Noa Vahle en Linda de Mol © SBS, Roy Beusker

Sinterklaasavond staat voor de deur: het is vandaag 5 december en dat betekent dat er in het hele land weer met flink wat pakjes gestrooid wordt bij gefortuneerde gezinnen. Het wordt ook in de miljardairsfamilie De Mol heel erg uitbundig gevierd. “Sinterklaas is nog heiliger dan kerst bij ons”, legde Linda de Mol een paar jaar geleden uit aan de Libelle.

Familietraditie

Zelfs zó heilig dat Linda er al haar werk voor afzegt, zelfs als zich een unieke kans voordoet. “Ik had zelfs de mogelijkheid om naar New York te vliegen om op de cover te gaan met Daniel Craig, James Bond, en toen hoorde ik dat het op 5 december was en toen dacht ik: het kan gewoon niet”, vertelde ze destijds.

Toch ziet Linda nu lijdzaam toe hoe haar eigen dochter Noa Vahle met die familietraditie breekt: zij zit immers nog altijd in het omstreden Qatar om verslag te doen van het WK Voetbal aldaar. En daar heeft ze zelf ook wel gemengde gevoelens over.

Noa mist thuis

Noa vindt het jammer dat ze nu niet bij haar familie is. “Ik ben hier twee weken inmiddels. We maken wel echt vrij lange dagen, dus als ik bezig ben mis ik thuis niet zo, maar Sinterklaas komt eraan en wij vieren dat altijd heel erg, dus wat dat betreft mis ik thuis wel, maar ik heb het best wel naar mijn zijn in Doha.”

Ze vervolgt: “Ik zou het niet aanraden als vakantieland – zo noemde Rafael van der Vaart het eerder – maar je kan hier echt prima je werk doen. Je hebt prima restaurantjes, je hebt mooie skylines, alles erop en eraan. Zolang Nederland erin blijft is het natuurlijk fantastisch.”

‘Hé mama!’

Heeft de zedenpolitie Noa al eens een standje gegeven vanwege haar blote armen? “Ik ben echt letterlijk nog geen een keer aangesproken. Wel op die OneLove-band in het begin een aantal keer. Dat wordt ook wat minder. Ik hou me ook aan de kledingvoorschriften, al is dit wel op het randje. Maar nee, prima.”

Wilfred Genee: “Wil je nog iets zeggen tegen thuis? Dat kan hoor, want je bent toch live.”

Noa: “Hé mama!”

Waar Linda vandaag dus even flink moet slikken, is het voor de slachtoffers van The Voice juist een prachtige dag. Het moet immers wel héél raar lopen als Jeroen Rietbergen vanavond niet in de zak van Sinterklaas verdwijnt.

Fragment

Linda over haar Sinterklaas-passie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u leuker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen