Bas Smit onder vuur, weigert mensen met joggingbroek op ijsbaan

Bas Smit wordt wéér overladen met negatieve recensies. Na het mislukken van zijn De Amsterdamse Zomer-concertserie, kotst men nu zijn evenement Het Amsterdamse Winterparadijs onder.

Nicolette van Dam en Bas Smit © Instagram

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Bas Smit en het organiseren van evenementen geen goede combinatie zijn. Nadat hij afgelopen zomer al het Fyre Festival van de polder organiseerde – zijn De Amsterdamse Zomer-concertserie was een organisatorisch drama – is het nu zijn winterse evenement Het Amsterdamse Winterparadijs dat onder vuur ligt.

Dramatische recensies

Het winterparadijs van Bas wordt overladen met negatieve recensies, merkt het juicekanaal Reality FBI op. “Bas’ winterparadijs is niet voor iedereen een feestje. De negatieve Google-reviews zijn niet mals. Het evenement scoort nu ongeveer een 2,4 aan sterren”, luidt het. En dat klopt inderdaad: de recensies zijn echt dra-ma-tisch.

Wat Bas’ winterparadijs in Amsterdam precies moet voorstellen? Er ligt een grote binnen- en buitenschaatsbaan, er staat een reuzenrad, er wordt opgetreden door volkse artiesten als Tino Martin en je kunt er wat eten en drinken. Allemaal niet echt verheven natuurlijk, maar kennelijk wil de man van Nicolette van Dam er toch wat niveau in brengen.

Joggingbroekverbod

Bas weigert zelfs mensen die na het vallen van de avond in een warme joggingbroek komen opdagen bij zijn ijsbaan. Zélfs als ze al dure kaartjes hebben gekocht. “Voor 130 euro aan tickets gekocht om vervolgens erachter te komen dat iemand van de groep niet binnen mag komen met een joggingbroek”, klaagt Benny.

Zelfs kinderen mogen niet komen in een warme joggingbroek. “De grens voor wat wel of geen joggingbroek is, is ook niet duidelijk. Er werden wel andere naast ons in de rij toegelaten met een soortgelijke broek. We werden met geschreeuw en geduw de rij uitgezet.”

‘Beschamend!’

Huh? Met geschreeuw en geduw de rij uitgezet vanwege een joggingbroek? Dat moet wel een incident geweest zijn. Eh, nee. Talloze bezoekers klagen over het asociale personeel van Bas. “De beveiliging had allemaal volgens mij het IQ van hun schoenmaat. Normaal communiceren is een moeilijke opgave”, zegt iemand.

Ene Edwin: “Voor de beveiligers die dit ooit gaan lezen: er zijn genoeg kansen in andere werkvelden waarin je kunt schreeuwen en je hersenen niet hoeft te gebruiken.”

En Jeroen: “Bizar slecht personeel. BESCHAMEND!”

Weer een ander: “Echt verschrikkelijke beveiliging. Ik moest het eten dat ik naar de voedselbank breng iedere week weggooien anders mocht ik niet naar binnen.”

Harbour Club

Sanne denkt dat Bas en Nicolette het iets te hoog in de bol hebben gekregen. “Wij mochten niet naar binnen toe, omdat we een joggingbroek en een trainingsbroek aan hadden. Het was superkoud, dus wij dachten: lekker warm. Ze denken dat het de Harbour Club is.”

Marie: “Waar slaat een dresscode tegen joggingbroeken in godsnaam op?? Als ik jullie was zou ik maar snel jullie attitude veranderen want dit gaat niet goed.”

En Nisrine: “Waardeloos personeel en alles te prijzig. Absoluut de moeite niet waard.”

Koude hotdogs

Bij het zomerse evenement van Bas was er veel kritiek op de catering. Hoe is dat hier? Ook ruk, zeggen bezoekers. Arelyse: “Hotdogs besteld. Was van binnen nog bevroren, maar van buiten warm. “

Thom: “Het voedsel was peperduur en stond niet in goede prijs-kwaliteitsverhouding. 11 euro voor een lauwe hamburger met praktisch niets erop waarvan je de saus moet zoeken met een vergrootglas is het niet waard.”

Ene Ro klaagt zelfs over een voedselvergiftiging. “De gerechten dienen goed verhit te worden voor consumptie, en niet te lang warm te houden voor uitlevering in verband met bacteriegroei etcetera. Dus oppassen wat je eet!”

Overigens is opvallend dat meerdere positieve recensies zijn achtergelaten door personen die aan Bas gelieerd zijn. “Twaalf daarvan zijn afkomstig van medewerkers van Bookaball (3), The Padellers (3) en 4PM (6)”, zegt een oplettende lezer.

Winterparadijs

Het winterparadijs van Bas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit weigert mensen met joggingbroek op de ijsbaan. Hoog in de bol gekregen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen