‘Wendy van Dijk, je kandidaten zijn geen debiele kleuters van drie!’

Wendy van Dijk krijgt weer eens ouderwets een flinke uitbrander van de door haar zo gehate Angela de Jong. De opiniediva vindt dat de presentatrice nog altijd veel te kinderlijk presenteert.

Edsilia Rombley, Wendy van Dijk en Angela de Jong © SBS 6, NPO

Tv-columniste Angela de Jong krijgt de kriebels van het nieuwe programma Liedje op het Eerste Gezicht, dat Wendy van Dijk samen met Edsilia Rombley presenteert. Het is gewoon echt slecht en dat komt volgens de gevreesde AD-vrouw mede door de presentatie. Of, beter gezegd: eigenlijk alleen door Wendy.

Slechte kijkcijfers

Haar collegajournalist Dennis Jansen brengt het programma ter sprake in de AD Mediapodcast. “Ik was niet verrast, ik was niet geboeid, ik vond er echt niets aan”, zegt hij.

Angela gaat daar nog even overheen. “Ik vind het eigenlijk wel bedroevend dat je dit durft uit te zenden.”

Ze wijst ook op de lage kijkcijfers van de muzikale datingshow: er keken 463 duizend mensen naar. “Voor een zaterdagavond op SBS 6 is dat niet redelijk. Dat is slecht.”

Flirty Dancing

Liedje op het Eerste Gezicht draait om mensen die al zingend verliefd op elkaar moeten worden. Eerder had Wendy een soortgelijk programma, maar dan met dansende singles: Flirty Dancing. “Daar deed het me heel erg aan denken”, zegt Angela.

Het is volgens haar gewoon een onzinnige formule. “Als iemand The Time of My Life staat te zingen met jou, weet je meteen: dit wordt de moeder van mijn kinderen?”

Goedkoop format

John de Mol zet echt een goedkoop format neer, vindt Angela. “Van: datingshows scoren, jongens, wat kunnen we nog meer? Je hoort het ze denken bij de wekelijkse pizzabijeenkomst. ‘O, een liedje! Ja, laten we mensen met elkaar laten zingen!’ Wat krijg je dan aan deelnemers?”

Angela zet ook haar vraagtekens bij de kandidaten. “Wil jij nou een vriend of wil je een carrière als zangeres en bekend worden? Dat is natuurlijk de valkuil voor heel veel van dat soort shows. Je haalt mensen binnen die een dubbel motief hebben.”

Debiele kleuters

Tijd voor de juice: wat vindt Angela van de presentatie? “Ik moet zeggen: ik vond Edsilia nog best wel leuk met die vervelende familieleden die erbij stonden.”

En Wendy? “Sorry, ik geloof het gewoon nooit. Dit is nu de derde datingshow op rij die zij doet. Kennelijk moet zij per se een datingshow hebben en wil ze heel graag de Yvon Jaspers van SBS 6 zijn, maar in geen van de producten die ik heb gezien slaagt ze erin om nou écht contact te maken en ze behandelt echt iedereen altijd alsof het debiele kleuters zijn van drie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen