Georgina Verbaan kent slachtoffers Glennis Grace: ‘Verschrikkelijk’

Georgina Verbaan is een trouwe klant van het Jumbo-filiaal waar Glennis Grace de boel kort en klein heeft geslagen. Ze kent het getroffen personeel goed. “Er werken zulke lieve mensen.”

Georgina Verbaan en Glennis Grace © NPO

De geweldsexplosie van Glennis Grace in een Amsterdams filiaal van de Jumbo kwam voor actrice Georgina Verbaan heel dichtbij. Zij doet namelijk ook altijd boodschappen in deze supermarkt in de Jordaan. Het heeft heel erg veel gedaan met de buurt, legt de actrice uit in de talkshow Khalid & Sophie.

Georgina’s Jumbo

Talkshowhost Khalid Kasem vraagt Georgina ernaar in de uitzending van gisterenavond. “Begrijp ik nou dat dit zich allemaal heeft afgespeeld in jouw buurtsupermarkt?”

Georgina antwoordt: “Nou, dat vind ik leuk dat je dat nu een keer míjn buurtsupermarkt noemt, want ik lees overal: ‘De buurtsuper van Glennis Grace.’ Ik denk: nou, dat is de buurtsuper van een heleboel mensen. Ja, ik weet niet wat ik er verder van moet zeggen, het lijkt me een prima straf.”

Lieve mensen

Khalid hoopt op een snoeiharde opmerking van Georgina: “Ja, maar het is heftig toch als het jouw supermarkt is en je komt er vaak?”

Georgina geeft daarop aan dat ze de getroffenen erg goed kent. “Zeker, want er werken zulke lieve mensen en al honderd jaar dezelfde gezichten. Het heeft wel echt een schokgolf door de buurt veroorzaakt.”

Khalid: “Dat kan ik me voorstellen. Nou, laten we het niet over de straf hebben, want dat heeft niet zoveel zin. Ze heeft natuurlijk ook in de publieke opinie al heel veel straf gehad.”

Teleurgesteld

Wat vinden de mensen in de Jordaan van de straf voor Glennis? Ze krijgt een taakstraf van 200 uur, maar hoeft niet naar de gevangenis. RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Zij zijn een beetje teleurgesteld.”

Aran is naar de Amsterdamse wijk afgereisd. “Ze zeggen: ‘200 uur? Je kunt de hele Jumbo kort en klein slaan en als je je hoofd vastplakt aan een schilderij dan wordt het zwaarder gestraft.’ Maar ze zeggen ook: ‘Er moet een punt gezet worden, we zijn er al zo lang mee bezig.’”

Streep

Er is geen schadevergoeding toegewezen aan de slachtoffers, maar die kunnen ze nog wel eisen in een civiele procedure. Wellicht ligt daar een kans voor Glennis, zegt tv-kenner Rob Goossens in Boulevard. “Dan wordt het voor ons allemaal makkelijker om er een streep onder te zetten.”

“Nu dus de rechter de schadevergoeding doorschuift, kan Glennis ook zeggen: ‘Ik ga vrijwillig de schade van de jongens te vergoeden.’ Dat kan Glennis gewoon zelf zeggen en dat zou natuurlijk gigantisch helpen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Georgina Verbaan als tafeldame in Khalid & Sophie. Veel toegevoegde waarde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen