Merel Ek na rioolratrel weer terug op de buis: ‘Stank is opgetrokken’

Merel Ek is gisterenavond, negen dagen na het uitbreken van de rioolratrel, weer teruggekeerd op de buis. “Ja, we gaan gestaag door. Er was even reces, dus de stank is opgetrokken.”

Merel Ek © SBS 6

Journaliste Merel Ek was vorige week het middelpunt van een enorme politieke rel. Ze werd met draaiende camera overvallen door Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie. Hij was uit op wraak na een kritisch interview van Merel en besloot haar voor de bus te gooien met een filmpje genaamd Rioolratten Ontmaskerd.

Stank opgetrokken

Negen dagen later, gisterenavond dus, is Merel weer teruggekeerd in de media. Ze zat op haar vertrouwde kruk in Vandaag Inside. “Merel Ek is weer terug! Daar is ze weer! En hoe gaat het met de riooljournalistiek op dit moment in Den Haag?”, vroeg Wilfred Genee haar.

Merel: “Uitstekend. Ja, we gaan gestaag door. Er was even reces, dus de stank is opgetrokken.”

‘Relletje en door’

Het was voor Merel behoorlijk schrikken om zo onder vuur te liggen van de aanhang van Forum voor Democratie. Wilfred: “Johan zei net ook al: iedereen moet het zo nu en dan even meemaken.”

Merel: “Even een relletje en dan weer door. Ja, nee, daarom.”

Johan Derksen: “Ja, bij het volgende relletje – wat ongetwijfeld komt, zeker als je hier blijft komen – ga je er al anders mee om, maar de eerste keer is gewoon schrikken. Maar het is hartstikke goed, je bent hartstikke jong, je bent nog maar een half jaar actief daar en iedereen kent je nu.”

Statusverhogend

Merel: “Dat is duidelijk, ja.”

Johan: “En het verhoogt je status.”

Merel: “Is dat zo?”

Kritiek van Rob

Rob Goossens, tv-journalist van RTL Boulevard, vindt overigens dat Merel, haar collega’s én politici deze rel veel te groot hebben gemaakt. “Door het zo groot te maken, kreeg de totaal kansloze actie ineens gewicht dat het helemaal niet had”, schrijft hij deze week in Veronica Superguide.

“Daarnaast”, vervolgt hij. “Journalisten, zeker de parlementaire, zijn mondige mensen die er niet voor niets voor kozen om de macht uit te dagen. Ek behandelen als een vogeltje dat uit het nest is gevallen, is niet alleen te veel eer voor Van Meijeren. Het is ook een belediging voor de beroepsgroep.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten journalisten als Merel Ek überhaupt nog aandacht besteden aan Forum voor Democratie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen