Matthijs van Nieuwkerk weet niet wat Volkskrant gaat onthullen

Matthijs van Nieuwkerk weet niet wat de Volkskrant precies over hem gaat onthullen. Dat zegt zijn boezemvriend Özcan Akyol, die hierover heeft gesproken met de tv-ster, in Vandaag Inside.

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol © BNNVARA, SBS 6

De Volkskrant werkt al maanden aan een vernietigend artikel over hoe Matthijs van Nieuwkerk zich jarenlang heeft gedragen achter de schermen van zijn programma De Wereld Draait Door. De krant heeft aan Shownieuws laten weten dat het artikel momenteel in de afrondingsfase zit, dus de publieke afslachting van Matthijs komt er bijna aan.

Tiran Matthijs

René van der Gijp bracht het gisteren ter sprake in Vandaag Inside. “Matthijs z’n stukje komt deze week, toch? In de Volkskrant.”

Collega Wilfred Genee: “O, over wat er allemaal gebeurd is achter de schermen?”

Johan Derksen: “Nou, stukje? Een hele bijlage waarschijnlijk.”

Wilfred: “De tiran!”

René: “Hij is er redelijk mee in de weer. Ja, dat denk ik wel.”

Wat weet Özcan?

Wat weet tafelgast Özcan Akyol ervan? Hij is innig bevriend met Matthijs. “Nou ja, ik lees ook overal inderdaad dat dat stuk komt. We hebben het er weleens over: ‘Ja, er komt een stuk, maar ik weet niet wat er in gaat staan, dus het is afwachten dat er een stuk gaat komen.’”

Wilfred: “Nou ja, ze hebben er lang over gedaan om dat stuk te schrijven.”

René: “Vijf maanden.”

Johan: “Jawel. Ze hebben er vijf maanden over gedaan, dus dan zijn ze verplicht tegenover zo’n hoofdredactie om ook met iets te komen. Wat ik in het wereldje hoor was het een lastige man, maar het was topsport: elke avond het best bekeken programma van heel Nederland.”

Gaat Matthijs reageren?

Als Matthijs is uitgevallen tegen slechte redactieleden, dan vindt Johan dat niet zo problematisch. “Dat deed ik als hoofdredacteur ook. Dan vloekte ik ze helemaal stijf. Dat heet nu grensoverschrijdend gedrag, waar je op gepakt kunt worden. Ik vind dat allemaal niet zo erg hoor. Dat gebeurt in ieder bedrijf met betrokken mensen.”

Wilfred: “Gaat hij erop reageren Eus?”

Özcan: “Weet ik niet. Ik denk dat het heel erg afhankelijk is van wat er in dat stuk staat. Dat je dan op basis daarvan wel of niet gaat reageren. Als het allemaal bullshit is, kun je zeggen: ‘Het slaat nergens op.’ Maar als je gaat reageren, dan ga je je ook verdedigen. Wat Johan net zei: ‘Als het autoritair leiderschap is, moet je je daarvoor dan gaan verdedigen?’”

‘Zwijg het dood!’

Johan adviseert Matthijs om het dood te zwijgen. “Hij moet er helemaal niet op reageren. Matthijs is natuurlijk een ontzettend ijdele jongen en die kan hier niet tegen. Hij vindt het heel erg dat dit gebeurt, maar je moet er schijt aan hebben.”

“Niet op reageren, want je weet hoe kranten zijn: ze gaan het eerst publiceren, dan maken ze je af in een paar pagina’s en dan zeggen ze: ‘Je kunt het in een interview helemaal vertellen’, en dan hebben ze nóg een keer Matthijs. Niet doen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk alsnog moet boeten voor zijn vermeende wangedrag bij DWDD?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen