Johan Derksen: ‘Ook RTL Boulevard schold medewerkers verrot’

Johan Derksen weet dat De Wereld Draait Door niet het enige programma met een onveilige werksfeer was. “Bij RTL Boulevard stonden meiden te huilen op de gang, ze werden uitgescholden.”

RTL Boulevard en Johan Derksen © RTL, SBS

Er is momenteel extreem veel controverse over het bizarre wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk als presentator van De Wereld Draait Door, maar Johan Derksen kijkt er niet van op. Hij heeft al wel vaker in zijn leven verhalen gehoord over verziekte werkculturen op tv-redacties. Eén daarvan gaat over RTL Boulevard.

Hysterisch gejank

Johan kwam er gisteren mee tijdens de uitzending van Vandaag Inside. “Ik kijk er niet van op. Jaren geleden liep mijn oudste dochter stage bij Boulevard.”

Die kwam thuis met heel rare verhalen, aldus Johan. “Die zegt: ‘Wat voor een gekkenhuis ik nou in ben terechtgekomen… Op de gang staan steeds meiden te huilen die helemaal verrot gescholden zijn omdat de reportage niet goed was als ze terugkwamen. Die staan echt hysterisch te janken.’”

John reageert

RTL Boulevard-ster John van den Heuvel zit toevallig aan tafel bij VI en wordt om een reactie gevraagd. “Herken je dit, John, bij Boulevard?”, vraagt Wilfred Genee.

John: “Nee.”

Johan grappend: “Heb jij nog nooit staan huilen op de gang dan?”

John: “Ja, heel vaak, heel vaak. Nee, maar dat is eigenlijk ook wel weer wat jij zegt… Er is op een gegeven moment ook daar een cultuurtje wel geweest denk ik van: als je een beetje hard wordt aangepakt, dan zijn ze meteen in tranen.”

Ballen hebben

John geeft dus aan dat er een bepaalde cultuur heeft geheerst bij Boulevard, maar vindt de slachtoffers kennelijk – net als Johan – ‘softies’. “Je moet ook af en toe wel even een beetje ballen hebben.”

Ook het nieuws over DWDD wordt door John gebagatelliseerd. “Ik kan me wel voorstellen dat je af en toe totaal uit je dak gaat. Als je dan merkt dat iemand niet scherp is of het shot mist, dan kan ik ook wel uit mijn plaat gaan.”

Tweet

Er is volgens critici maar één boodschap voor figuren als John en Johan die het wangedrag van Matthijs wel mee vinden vallen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen duidt op een onveilige werksfeer bij RTL Boulevard. Moet het programma daarop reageren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen