Emile Ratelband en Ruud de Wild in de bres voor Thijs Römer

Emile Ratelband en Ruud de Wild steunen de in opspraak geraakte Thijs Römer, die door het OM wordt vervolgd voor zedendelicten met drie jonge tienermeisjes. “Ze willen alleen maar geld!”

Emile Ratelband, Thijs Römer en Ruud de Wild © RTL, NPO

Thijs Römer lijkt zijn biezen wel te kunnen pakken. Het Openbaar Ministerie acht de drie aangiftes die tegen hem gedaan zijn dermate geloofwaardig dat er is besloten om hem te vervolgen. Het gaat om online zedendelicten met drie minderjarige meiden die toentertijd tussen de veertien en zestien waren.

‘Gaat om geld!’

Het leidt tot een sceptische reactie van Emile Ratelband, die dit jaar op het schild werd gehesen door RTL’s Videoland. “Ben benieuwd hoeveel geld de dames eisen!! Daar gaat het natuurlijk ook alleen maar om, BAH”, twittert hij.

Emile krijgt verschillende reacties, maar niemand is het met hem eens. “Emile, dat is een beetje vals vind je niet? Heb je het verhaal van die meisjes wel goed gevolgd? Ik denk het niet, want anders zou je niet zulke onzin uitkramen. Schaam je diep als vader zijnde van dochters”, reageert iemand bijvoorbeeld.

‘Gorigheid’

Ook Ruud de Wild bagatelliseert de zaak rond Thijs. Hij vindt dat de vermeende slachtoffers van Thijs wel heel laat aangifte hebben gedaan, een enorm platgetrapt argument. “Hoe komt het dat deze personen nu pas komen?”, vraagt hij in zijn radioshow op NPO Radio 2.

Sidekick Bridget Maasland daarop: “Omdat zij nu pas daadwerkelijk hun aangifte hebben gedaan.”

Als Bridget uitlegt waar Thijs precies van verdacht wordt, dan doet Ruud het als volgt af: “Oké, dus gorigheid.”

Top 2000

Ruud lijkt bij voorbaat al te pleiten voor het niet-cancelen van Thijs. Gekscherend: “Mag ik de platen van Thijs nu niet meer draaien? Ik denk dat Thijs ook niet meer in de Top 2000 staat. Dan doe ik Marco Borsato zometeen.”

Vervolgens draait Ruud, kennelijk om Thijs te steunen, achter elkaar twee platen van Marco: Ik Leef Niet Meer Voor Jou en De Waarheid. “Binnenkort kan er weer gestemd worden op de Top 2000. Ik denk dat een hoop mensen zijn die gaan stemmen nu je dit weer op de radio hoort.”

‘Respect, Ruud!’

De sidekick van Ruud begint vervolgens complimentjes aan zijn adres voor te lezen: “Respect, Ruud, eindelijk iemand die ballen heeft!”

Bridget geërgerd: “Jongens, we moeten niet uit het oog verliezen dat er niet zomaar strafzaken komen, hè? We moeten ook niet nu gaan doen alsof je een held bent omdat je het wel durft te draaien, toch? Ik vind dat we alles even af moeten wachten. We kunnen de muziek draaien, maar maak er geen halszaak van.”

Ruud: “Bridget heeft me teruggefloten.”

Update

Update 19-11-2022: Ruud de Wild neemt afstand van de suggestie dat hij in de bres zou zijn gesprongen voor Thijs Römer. Dat is ‘absoluut niet waar’, laat zijn manager weten. “Sterker nog, hij wil juist stellen dat als de aanklacht waar ZOU zijn, hij het walgelijk vindt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de steun voor Thijs Römer op zijn plek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen