Jack van Gelder over tijdelijk terugtreden Frans Klein: ‘Slappe zak’

Jack van Gelder vindt het niet afdoende dat Frans Klein slechts tijdelijk zijn functie als televisiebaas van de NPO heeft neergelegd. “Het is gewoon een slappe zak eerste klas”, foetert hij.

Jack van Gelder en Frans Klein © SBS 6

Er is zeer veel controverse over Frans Klein, de televisiebaas van de NPO. Critici vinden dat hij moet aftreden omdat hij jarenlang heeft weggekeken bij de verschrikkelijke gebeurtenissen op de redactie van De Wereld Draait Door. Er komt nu een extern onderzoek en tijdens dat onderzoek, dat voor april moet zijn afgerond, stopt Frans tijdelijk met werken.

Slappe zak

Niet afdoende, zegt Jack van Gelder in de talkshow HLF8. “Hij is alleen eventjes teruggetreden. Het is gewoon een slappe zak eerste klas. Hij is de eindverantwoordelijke geweest bij BNNVARA, schijnt het allemaal geweten te hebben en hij heeft het allemaal weggeschoven. Hij is op niets of niemand serieus ingegaan.”

Hij vervolgt: “Matthijs was gedreven door een enorme ambitie of door een afwijking die hij heeft, maar deze man was er verantwoordelijk voor. Die treedt nu even terug, maar komt over een tijdje weer terug. Deze man is een laffe man en die had moeten opstappen. Die heeft al diegenen die af zijn geschminkt door Matthijs in de kou laten staan.”

Gênant

Die Frans moet gewoon voorgoed zijn biezen pakken, vindt Jack. “Er hat es nicht gewusst. Gênant. Het gaat mij erom dat hij daar niet meer terug kan keren. Hij was de eindverantwoordelijke. Dat kan dan gewoon niet.”

Bert van der Veer is het met Frans eens. Hij zegt in RTL Boulevard: “Je kan in elk geval zeggen dat Matthijs gezegd heeft dat hij spijt heeft. Ik heb dat van Frans Klein geloof ik nog niet gehoord.”

Klein succesje

Het lijkt erop dat Frans vooral is opgestapt omdat hij na het Nieuwsuur-optreden van Suzanne Kunzeler, de baas van BNNVARA, bijna niet anders kon. “Dat kun je toch wel een klein succesje noemen van Suzanne”, zegt tv-kenner Rob Goossens in RTL Boulevard. “Voor Frans was er geen andere mogelijkheid dan tijdelijk zijn werkzaamheden neerleggen.”

Collega Luuk Ikink: “Maar is dat tijdelijk? Dat onderzoek is in theorie al een keer gedaan door de Volkskrant. Ik denk niet dat er iets heel anders uit dat onderzoek gaat komen.”

Logische stap

Albert Verlinde noemt het in HLF8 logisch dat Frans terugtreedt. “Ik vind het een logische stap, zeker na het mes dat in zijn rug gestoken is door mevrouw Kunzeler bij Nieuwsuur. Ze zei eigenlijk gewoon dat hij wat haar betreft niet kan blijven zitten. Ja, dan ben je al verzwakt. Als je dat zo en plein public zegt, dan vind ik het niet chic qua bestuurders onder elkaar.”

Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens: “Maar inhoudelijk was het wel een logische reactie, toch?”

Albert: “Inhoudelijk kan het best een logische reactie zijn, maar je kunt ook elkaar voorbereiden wat je gaat doen.”

En Fidan Ekiz: “Ik vind het een logische stap dat hij nu zijn taken neer ligt, want de grote focus zal natuurlijk op hem gaan liggen de komende tijd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen