Gordon zag verjaardag bijna wéér in water vallen: ‘Moordaanslag’

Gordon zag zijn verjaardag dit jaar bijna wéér in het water vallen. Er schijnen namelijk criminelen bezig geweest te zijn met het plannen van een moordaanslag. “Op gast John van den Heuvel.”

Gordon en John van den Heuvel © RTL

De verjaardag van Gordon, 6 juli, had vorig jaar een zwart randje. Het was namelijk de dag waarop Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam. Omdat John van den Heuvel één van de verklede gasten was op het themafeestje van Gordon, eindigde het feestgedruis abrupt: de misdaadjournalist werd halsoverkop weggehaald door de politie.

Aanslag op John

Gordon zag zijn verjaardag ook dit jaar bijna in het water vallen, en wéér door John. De misdaadjournalist kreeg een dag van tevoren, afgelopen 5 juli, namelijk een schokkend telefoontje van het Openbaar Ministerie met als centrale vraag: “Ga jij morgen naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai?”

John daarop: “Nee, hoezo?”

Het OM: “We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon – zodra jij daar als gast verschijnt – een aanslag op je willen plegen.”

Gordon schrikt

John besluit om Gordon te bellen of de informatie klopt, is te lezen in het nieuwe boek ‘John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging’. “Ga jij je verjaardag morgen nog vieren?”, vraagt hij hem.

Gordon bevestigt het dan: “Ja John, met een uitgebreide lunch, hier in Dubai.”

De informatie van de autoriteiten blijkt juist te zijn. Als John zijn goede vriend Gordon vervolgens vertelt over de dreiging, ‘schrikt hij zich een ongeluk’, is te lezen in het boek.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u John van den Heuvel nog durven uit te nodigen op uw verjaardag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen