Rob Goossens beschuldigt Angela de Jong van maffiapraktijken

De sluimerende mediaruzie tussen Angela de Jong en Rob Goossens laait op. Hij beschuldigt haar van Siciliaanse praktijken nu ze felle kritiek heeft geuit op Renze Klamer, zijn collega bij RTL 4.

Rob Goossens en Angela de Jong © RTL

Angela de Jong kan dankzij haar enorme lezersschare sterren maken en breken. De opiniediva heeft als populairste columnist van het AD behoorlijk wat invloed op de heersende opinie en daar dreigt nu ook Renze Klamer slachtoffer van te worden. Ze heeft namelijk een vernietigende column geschreven over zijn werk als talkshowhost op RTL 4.

Maffiapraktijken

Niet terecht, vindt Rob Goossens, die net als Renze werkzaam is voor RTL 4. De deskundige van RTL Boulevard heeft het idee dat Angela gewoon wraak neemt. Hij beschuldigt haar van maffiagedrag.

Rob: “Als er voor de verandering eens een talkshowhost opstaat die Angela de Jong niet onder de speed-dial heeft, volgt er direct een afrekening. Interessant hoe dat blijkbaar werkt o̶p̶ ̶S̶i̶c̶i̶l̶i̶ë̶ in Hilversum.”

‘Moet nog groeien’

Ene Jan-Dirk van Puffelen, die zich op Twitter omschrijft als een mensenmens, begrijpt de kritiek op Renze wel. Hij zegt tegen Rob: “Heb jij hem kunnen betrappen op enig talent?”

Rob, die onlangs te gast was in de talkshow van Renze, daarop: “Zeker. Programma moet nog een beetje groeien, maar als je nooit eens wat probeert dan kom je nergens.”

Meerdere kansen

Jan-Dirk is niet overtuigd van Renze’s talent. “Heb hem meerdere kansen gegeven, ook voordat ie deze show had. Ik zie de charme nog niet. Moet wel zeggen dat ik vrijwel geen enkele talkshow meer trek.”

Marketingdeskundige Taco Jelgersma is het juist eens met de kritiek op Angela. “Rob heeft een punt. Daarbij, als commerciëlen ingrijpen is het verwijt altijd dat men presentatoren geen tijd geeft ‘in het format te groeien’.”

Megaruzie

Angela en Rob liggen al jaren met elkaar overhoop. Dat begon in de periode dat Rob voor het Albert Verlinde-programma 6 Inside werkte. Hij was daar de tweede keuze, want eigenlijk wilde SBS 6 daar Angela voor hebben. Zij sloeg het aanbod echter af om haar onafhankelijkheid te bewaken.

Afgelopen zomer deelde Rob nog een pittige sneer uit aan Angela: “Ik vind het niet zo’n boeiende vrouw, zou over mediaontwikkelingen eerder mezelf boeken. Albert Verlinde is wél een voorbeeld voor me.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen