John van den Heuvel: ‘Mogelijk alsnog vervolging Danny de Munk’

John van den Heuvel sluit niet uit dat Danny de Munk alsnog vervolgd wordt voor verkrachting, ondanks dat de aangifte tegen hem geseponeerd is. “Zijn aangeefster is door een hel gegaan.”

John van den Heuvel en Danny de Munk © RTL

Danny de Munk haalt opgelucht adem nu de aangifte van verkrachting tegen hem is geseponeerd, maar volgens John van den Heuvel kan de zanger maar beter uitgaan van een rustpauze. Het is volgens de misdaadjournalist namelijk alles behalve uitgesloten dat de volkszanger alsnóg vervolgd gaat worden in deze zaak.

Door een hel

Het lijkt erop dat John niet helemaal gelooft in de onschuld van Danny. Hoewel het Yvonne Coldeweijer was die de geruchtenmachine over de zanger op gang bracht, is het John die in juni – na contact met het vermeende slachtoffer – groots bekendmaakte dat er aangifte van verkrachting was gedaan tegen Danny.

En John staat nog steeds in direct contact met haar. Hij zei gisterenavond in RTL Boulevard: “Ik heb even met haar advocaat gesproken en ik heb via de app even contact gehad met de aangeefster. Kijk, Danny de Munk is door een hel gegaan, maar voor haar geldt precies hetzelfde. In dit soort zaken heb je natuurlijk nooit een winnaar of een verliezer.”

‘Nog niet klaar’

Deze zaak is nog niet afgedaan, legt John uit. “Dat hangt eigenlijk van de aangeefster af. Het is geseponeerd vanwege het ontbreken van bewijs. Dan is het nu aan de aangeefster en haar advocaat om te beslissen: wat ga ik nu verder doen?”

Hij vervolgt: “Ze kan beslissen: laat ik het hierbij of span ik een Artikel 12-procedure aan bij het Gerechtshof en ga ik het Hof vragen om het OM alsnog te bevelen om Danny de Munk te gaan vervolgen? Dat is een afweging die zij nu zal moeten maken.”

‘Bewijs altijd moeilijk’

Dat de aangifte tegen Danny is geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs, betekent volgens John niet dat het niet gebeurd is. “Het gaat om een heel gevoelige aantijging en het bewijs in zedenzaken is sowieso altijd wel moeilijk te leveren. Je ziet dat nu eigenlijk beide partijen heel erg beschadigd zijn.”

De seponering zegt dus niet veel, aldus John. “Dat zie je heel vaak in zedenaangiftes. Als het daadwerkelijk waar is wat zij verklaart en waarvan Danny de Munk zegt dat het een verzinsel is en een groot complot… Er is heel vaak niemand anders bij. Het is een tegen een, dus je moet steunbewijs vinden.”

Steunbewijs

En steunbewijs is er kennelijk niet genoeg in deze zaak. “Dat is er in het oog van het OM onvoldoende om deze zaak serieus te nemen en hem als verdachte aan te merken.”

De aangeefster en haar advocaat zullen zich nu beraden over te nemen stappen. Ze zullen bijvoorbeeld kijken of het politieonderzoek wel goed is uitgevoerd. “Als dat niet het geval is, dan zal het nog wel een vervolg krijgen denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de carrière van Danny de Munk definitief beschadigd is door dit schandaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen