Johan Derksen sneert tegen Maarten van Rossem: ‘Ik douche wél!’

Johan Derksen mengt zich in de enorme mediaruzie tussen Maarten van Rossem en René van der Gijp. De Vandaag Inside-ster suggereert dat het jurylid van De Slimste Mens onhygiënisch is.

Maarten van Rossem en Johan Derksen © SBS 6

De ruzie tussen Maarten van Rossem enerzijds en René van der Gijp anderzijds is op een zeer ernstige wijze opgelaaid en nu mengt ook Johan Derksen zich in het conflict. Hoewel Maarten een paar dagen geleden nog redelijk lovend was over Johan, krijgt hij omgekeerd nu een genadeloze sneer voor zijn kiezen.

Maarten prijst Johan

Dat het niet botert tussen Maarten en René is inmiddels geen geheim meer. De VI-ster noemde hem anderhalve week geleden ‘zó triest‘, waarna de Slimste-ster terugsloeg door René ‘onnozel‘ te noemen.

Voor Johan was Maarten wél mild: “Ik denk betrekkelijk positief over Johan, want hij is een man van serieuze interesses. Ja, hij zit daar bij dat VI en dat verdient natuurlijk lekker. Het is makkelijk, want dat is natuurlijk een van de aspecten van VI. Het is van een extreme soort van gemakzucht: je gaat zitten en je lult maar een eind weg.”

Relaxte sfeer

Hoewel het werk van Johan bij VI ‘inhoudelijk natuurlijk nauwelijks enige betekenis’ heeft, voelt Maarten naar eigen zeggen wel een band met de voetbalanalist.

Maarten: “Ja, we hebben een dag samengewerkt. Ik heb hem geïnterviewd voor het tijdschrift Maarten. Hij is toen niet bij mij thuis geweest, maar we hebben een heel leuk uitstapje gemaakt. Er was een relaxte sfeer, want hij is opgegroeid in Heteren. Aan de overzijde van de rivier, want ik ben opgegroeid in Wageningen.”

Johan haalt uit

Johan haalt ondanks die lovende woorden genadeloos uit naar Maarten. Gisterenavond in Vandaag Inside: “Die Maarten van Rossem… Jij had wat over die Maarten van Rossem gezegd, dus die heeft nou weer gereageerd. Dat is de nieuwe hype: als je wat zegt op tv, dan krijg je antwoord via een podcast waar ik nooit naar luister.”

Dan: “Hij neemt dit programma niet serieus. Nou, dat komt goed uit, want dat doen wij ook niet. Dan zegt hij wat er niet goed is aan dit programma, want het is humor en grappen van heren op vergevorderde leeftijd. En er is er één in Nederland die ouder dan ik is op tv en dat is Maarten van Rossem!”

Wilfred Genee: “Maar die maakt een ander soort grappen, vindt hij zelf.”

‘Hij doucht niet!’

Dan begint Johan over de hygiëne van Maarten: “Ja, dat vindt hij zelf, ja. Maar dat elitaire mag er wel een beetje van af. In elk geval ga ik elke ochtend onder de douche! Dat is dan het verschil.”

Wilfred: “O, nu ga jij hem ook maken! En toen ik hem maakte, vond je het niet kunnen die opmerking.”

Johan: “Ja, maar jij zei of hij zijn schaamdelen nog gewassen had ’s ochtends.”

Wilfred: “Nee, ik zei: ‘U gaat eens in de twee weken onder de douche, alleen u wast elke dag uw edele delen.’ Toen viel het gesprek stil. Maar dat hebben we allemaal goedgemaakt later.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen