René van der Gijp slacht Maarten van Rossem af: ‘Hij is zó triest’

Het enorme showbizzconflict tussen René van der Gijp en Maarten van Rossem krijgt een vervolg. Het jurylid van De Slimste Mens is gisteren echt vollédig bij de enkels afgezaagd in Vandaag Inside.

Maarten van Rossem en René van der Gijp © Vandaag Inside

Er is al jaren sprake van een ernstig conflict tussen kijkcijferkanonnen René van der Gijp en Maarten van Rossem. Het begon allemaal toen het jurylid van De Slimste Mens in 2012 te gast was bij VI Oranje en daar behoorlijk werd afgekat door René. Sindsdien wil Maarten niet meer aanschuiven bij de mannen van VI; hij boycot hun programma.

Grachtengordelsnob

De laatste sneer van Maarten aan het adres van René stamt van afgelopen mei, toen hij de voetbalanalist infantiel noemde. Gisteren heeft René keihard teruggeslagen naar Maarten. De aanleiding? Diens optreden bij HLF8. Maarten gaf daar aan dat hij met enorm veel tegenzin aan die talkshowtafel zat.

René: “Ik heb aan weinig mensen een hekel, Wilfred. Dat heb ik verleden keer ook al tegen je verteld. Tim Hofman is er een en dan heb ik er nog een en daar heb ik me gisteren ook weer zó verschrikkelijk aan zitten ergeren. Dat is die Maarten van Rossem. Dat vind ik zó’n verschrikkelijke grachtengordelsnob.”

‘Hup, ga weg!’

Het HLF8-optreden van Maarten heeft voor enorme ergernis gezorgd bij René. “Die zit dan bij dat HLF8 en gaat dan vertellen daar dat hij het niks vindt en dat hij zich daar eigenlijk niet thuis vindt horen. Hij zit er wel en dan denk ik: jij had gezegd: ‘Hup, ga weg!’”

Wilfred Genee: “Ik had wel gevraagd van: ‘Waaróm zit je hier dan?’ Ik weet niet hoe het gegaan is.”

Hélène Hendriks: “Dat werd ook gevraagd.”

Johan Derksen: “Ja, hij heeft een theatershow die verkocht moet worden.”

René: “Triest, supertriest. Zo triest dit.”

Dedain

Johan begrijpt de kritiek van René. “Hij kijkt met dedain neer op alle tafelgenoten, weet je wel. Hij zou er nooit gaan zitten als hij niet iets te verkopen had, want een paar uur later zat hij bij Op1, weet je wel. Hij is gewoon zijn handelswaar aan het verkopen.”

Hij vervoglt: “In tegenstelling tot René heb ik geen hekel aan hem en ik heb ook wel eens met het samengewerkt – het is best een aardige man en ik ben ook bij hem thuis geweest, dan is het best gezellig – maar als hij in beeld is, dan heeft hij altijd een nonchalante act. Buiten hem is iedereen een domoor.”

Hersensel

René: “Hij roept over mij ook altijd van: ‘Ja, die heeft één hersencel’, enzo, maar dat komt omdat ik hem een keer in Scheveningen… Daar heb ik hem een keer aangepakt.”

Waarom heeft hij Maarten toen zo aangepakt? “Voor de pauze ging hij ons publiek afkraken, van: ‘Daar zit je dan met je oranje shirt aan en je oranje klompen op je hoofd. Ze moeten je thuis eens zo zien zitten. Waar slaat dit op? Het is toch belachelijk als je er zo bij gaat zitten?’”

“Toen dacht ik bij mezelf: die mensen kunnen niks terugzeggen, dan ga je hem straks krijgen ook. Dat is ook weer vanuit een soort neerkijken op, dat hij ons publiek ging beledigen. Daar hou ik helemaal niet van. Het is nooit meer goedgekomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen