Hélène Hendriks wekt woede met uitnodigen Gideon van Meijeren

Hélène Hendriks zorgde gisterenavond voor onrust in de studio van haar programma HLF8 toen ze onthulde dat haar redactie de omstreden politicus Gideon van Meijeren heeft uitgenodigd.

Dominee Gremdaat en Hélène Hendriks © HLF8

Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, ligt zwaar onder vuur vanwege het intimideren van journaliste Merel van Ek. Zij kan momenteel niet meer normaal haar werk doen vanwege de opgehitste achterban van Gideon. Het werd gisterenavond uitgebreid besproken op televisie.

Uitnodiging

Ook Hélène Hendriks sprak erover in haar talkshow HLF8. Ze verbaasde de aanwezigen toen ze onthulde dat haar redactie Gideon had uitgenodigd om aan tafel te komen zitten. “We hebben natuurlijk ook gevraagd of Gideon van Meijeren hier vanavond aanwezig wilde zijn, want wij nodigen iedereen uit aan deze tafel.”

Vaste studio gast Dominee Gremdaat, het alter ego van Paul Haenen, reageert daarop onthutst. “Dat zou helemaal erg geweest zijn!”

Meningsverschil

Er ontstaat vervolgens een meningsverschil in de studio. Hélène: “Nou, dat vind ik niet, want iedereen heeft het recht om te spreken.”

Dominee: “Weerzinwekkende mensen moet je niet in de uitzending halen, vind ik.”

Medegast Sam Hagens, collega van Merel bij Hart van Nederland: “Ja, maar je moet ze ook kritische vragen kunnen stellen. Alleen maar negeren heeft geen zin.”

Hélène: “Precies, daar ben ik het mee eens.”

Dominee boos

Dominee boos: “Jawel, maar je moet ze niet de ruimte geven, want zij winnen dan. Als hij hier had gezeten, dan had hij iedereen bespeeld of kwaad weggelopen zoals Thierry Baudet. Die loopt altijd kwaad weg, dan krijgt hij weer de aandacht en komt hij in het Journaal, van: ‘Hij is kwaad!’”

Hij vervolgt: “Terwijl mensen niet weten dat het al gepland is. Thierry Baudet plant op een bepaald moment om weg te lopen. Al dat geteisem van Forum voor Democratie doet dat ook en daar moet je geen aandacht aan schenken.”

Sam: “Ze zijn twee jaar lang praktisch genegeerd. Je hebt ze nergens aan een talkshowtafel gezien. Ze worden niet meer uitgenodigd.”

Hélène: “Bij ons wel dus vandaag, maar hij is in het buitenland.”

Vliegticket

Sam: “Ik wilde hem ook heel graag interviewen, want ik vind het wel belangrijk om kritische vragen te blijven stellen, om mijn werk te blijven doen. Het is iets anders als je iemand voor een camera kritisch interviewt dan een podium geven en hem leeg laten lopen bij een talkshow. Hij wilde het niet.”

“Hij zei: ‘Als je mijn vliegticket betaalt, mag je me voor de camera interviewen.’ Dat doen we natuurlijk niet. Hij was wel telefonisch bereikbaar, maar hij wilde ook niet telefonisch geïnterviewd worden. Hij wilde alleen live inbellen in onze uitzending van Hart van Nederland en dat doen we al helemaal niet.”

Fragment

Er werd ook in Vandaag Inside gesproken over Gideon. Johan Derksen vindt het ongepast dat de politicus door HLF8 is uitgenodigd: “Die mensen moet je niet meer het woord geven, vind ik.”

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

HLF8 heeft Gideon van Meijeren uitgenodigd. Schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen