Linda de Mol krijgt flinke pr-dreun, BLVD opent met haar teloorgang

Linda de Mol hád gisteren al een slechte dag, maar kreeg ’s avonds ook nog eens RTL Boulevard over zich heen. De showrubriek opende groot met haar ogenschijnlijke teloorgang als televisiester.

Linda de Mol en RTL Boulevard © RTL Boulevard

Het is echt ongekend pijnlijk hoe erg Linda de Mol zondagavond is afgestraft door de televisiekijker. Haar dramaserie Five Live stortte in tot een afschuwelijke 329 duizend kijkers, niet genoeg voor een plekje in de kijkcijfer top 25. Nog nooit eerder viel Linda met een nieuwe aflevering van een programma buiten dat kijkcijferoverzicht, weet Tina Nijkamp.

Stille ochtend

Kijkcijferkenner Tina, die jarenlang de zenderbaas is geweest van SBS 6, zat gisteren prominent in het openingsitem van RTL Boulevard. Dat item ging volledig over de ogenschijnlijke teloorgang van Linda’s tv-carrière. “De dramaserie Five Live van Linda de Mol is officieel in een kijkcijferravijn gestort”, sprak presentatrice Daphne Bunskoek.

Tina vervolgens: “Linda is natuurlijk heel vervelend wakker geworden. Normaal is het zo dat als iets goed scoort, dat iedereen elkaar dan gaat appen van: ‘Oh, gefeliciteerd met de goede kijkcijfers!’ En als het niet scoort, hoor je meestal niks, is mijn ervaring, dus ja… Het zal een heel stille ochtend voor Linda zijn geweest.”

Rampjaar

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte dikte het allemaal nog even goed aan: “Het rampjaar voor Linda de Mol houdt maar niet op.”

Tina: “Ik geloofde mijn ogen eigenlijk niet toen ik het zag. Ik ging naar de kijkcijfer top 25 kijken en ik bleef scrollen naar beneden en beneden en ik zag het maar niet. Toen keek ik bij de zender zelf en toen zag ik staan 329 duizend kijkers. Nou, ik vind het ongelooflijk. Echt bizar laag.”

Tv-kerkhof

Jeroen denkt dat Five Live niet meer te redden is. “Dit lijkt niet meer goed te komen. (…) Al die negatieve reacties doen Five Live ook geen goed. Dit wordt een enkeltje naar het tv-kerkhof.”

Tina: “Een dramaserie is heel erg duur om te maken, dus nee: daar komt geen tweede seizoen van, vermoed ik.”

Aran Bade vervolgens in de studio: “Het is een kijkcijfernachtmerrie. Als je niet in de top 25 staat, gaan in Hilversum alle alarmbellen af. 329 duizend is gewoon een halvering. Het is ook geen goed programma, want anders gaat die lijn omhoog en dat gebeurt niet.”

Linda en haar manager weigeren volgens hem te reageren. Stom, vindt hij. “Je kunt best even een appje sturen.”

‘Wel heel gretig’

Televizier-journalist Jef Willemsen verbaast zich over deze afrekening met Linda. “Zouden de floppende kijkcijfers van het hoe dan ook dramatische Five Live ook de opening van RTL Boulevard zijn als het een RTL-serie was? 🤔 De vraag stellen is ‘m een beetje beantwoorden”, twittert hij.

Hij vervolgt: “Natuurlijk is het nieuws dat een kijkcijferkoningin als Linda struikelt, maar de (gretige) wijze waarop dit gebracht wordt valt op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Flauw of terecht dat RTL Boulevard opent met de horrorscores van Linda de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen