Arjen Lubach kritisch over plan voor College Tour-optreden Poetin

Arjen Lubach is kritisch over het plan van Twan Huys om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen in zijn programma College Tour. “Het past beter in de setting van Buitenhof.”

Twan Huys en Arjen Lubach © NPO

Het voornemen van Twan Huys om de Russische president Vladimir Poetin uit te nodigen voor zijn programma College Tour stuit op onbegrip bij tv-collega Arjen Lubach. Hij vraagt zich af of deze talkshow met studenten wel een geschikt podium is om Poetin te ondervragen, aangezien alles in dat programma al snel op een soort heldenverering lijkt.

Poetin, Dolly en de paus

Twan wil Poetin heel graag hebben. Als hij gevraagd wordt wie er bovenaan staan op zijn lijstje van begeerde interviewgasten voor College Tour, antwoordt de presentator in De Avondshow met Arjen Lubach: “Ja, dat is altijd moeilijk, maar president Poetin, Dolly Parton en de paus.”

Een opmerkelijk antwoord, vindt Arjen. “Poetin? Maar Poetin is controversieel. We weten allemaal dat je een keer Holleeder te gast hebt gehad waar veel om te doen was, maar ik dacht ook ergens dat het voorbeelden moeten zijn.”

Collectief interview

Twan begrijpt die opmerking van Arjen. “Natuurlijk, dat is ook zo. Stel je voor dat hij het zou willen doen… Mijn geloof na vijftien jaar College Tour, mezelf en de kracht van de studenten… De studenten die naar ons programma komen… Ik ben altijd verbaasd over hoe goed ze Engels spreken, hoe scherp hun vragen zijn en het wordt steeds internationaler.”

Hij vervolgt: “We hebben gisteren een opname gehad met de oorlogscorrespondente van CNN, Clarissa Ward, één van de moedigste vrouwen op dit moment in het veld. De zaal zit vol met Nederlandse studenten, maar ook uit Oekraïne en Egypte. Ik denk dat het collectieve interview in College Tour veel meer oplevert dan een een-op-een-interview.”

‘We willen allemaal’

Arjen: “Je dwaalt wel een beetje af over of je geen moeite zou hebben met Poetin.”

Twan: “Ik heb gisteren die vraag voorgelegd aan Clarissa Ward en dat was wel een grappig moment. Ik zei: ‘Stel je voor dat de zender belt en je kunt Poetin interviewen, zou je het doen en wat zou je eerste vraag zijn?’ Journalisten, en ik ben er eentje van, willen natuurlijk allemaal spreken met de mensen die ertoe doen in het nieuws en dat is Poetin ook.”

Buitenhof

Arjen denkt dat je zo’n Poetin beter neer kunt zetten in Buitenhof. “Ik snap het wel, ik zit alleen meer te denken aan de setting. Ik zou het me meer voorstellen in Buitenhof ofzo, in een soort killere setting. Een staande ovatie van Poetin van 600 studenten lijkt me zo raar.”

Twan: “Die zouden we niet doen.”

Arjen: “Ja, die zou je tegenhouden? ‘Ga zitten klootzakken!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat president Poetin ook maar een nanoseconde zou overwegen om zich te laten interviewen door Twan Huys?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen