Maarten van Rossem met flinke tegenzin aan talkshowtafel HLF8

Maarten van Rossem zat gisteren met enorm veel tegenzin aan de talkshowtafel van HLF8. Hij kwam daar om zijn nieuwe theatertour te promoten, maar had er eigenlijk helemaal geen trek in.

Antoinnette Scheulderman en Maarten van Rossem © HLF8

Het is volgens Johan Derksen (73) een beetje de schande van talkshowland: HLF8. Volgens de voetbalanalist wil je daar absoluut niet gezien worden. Toch zat zijn leeftijdsgenootje Maarten van Rossem (78) daar gisteren prominent aan tafel. Het jurylid van De Slimste Mens merkte wel op dat hij daar eigenlijk helemaal geen zin in had.

Maarten met tegenzin

Maarten genoot absoluut niet van zijn bezoekje aan HLF8. “Ik vind theater leuk. Veel leuker dan tv natuurlijk. Hier is het natuurlijk een betrekkelijk beperkte omgeving die we hebben, met al die lampen enzo en al dat geschuif aan tafel. Het theater is eigenlijk hartstikke leuk.”

Tafeldame Antoinnette Scheulderman, de geliefde van Gijp-miljonair Michel van Egmond, daarop: “Je vindt het niet leuk om hier aan tafel te zitten, zeg je, maar je zit er wel.”

Topverlangen

Maarten: “Nou, dit is nou niet het topverlangen van de afgelopen jaren om hier te gaan zitten, laten we dat duidelijk maken.”

Antoinnette: “Maar waarom doe je dat dan op jouw leeftijd?”

Maarten: “Om reclame te maken voor mijn theatertour.”

Altijd met NRC

Presentatrice Leonie ter Braak vond het opvallend dat Maarten met de papieren NRC naar de studio kwam. “Wat ik een opmerkelijk detail vind is dat de krant, het NRC, altijd meegaat.”

Maarten: “Ja, ik ben altijd doodsbang dat er iets gebeurt waardoor ik langdurig niets te doen heb”

Ja/nee

Aan het eind van de uitzending deed Maarten mee aan de programmarubriek ja/nee, waarin gasten alleen maar met ja en nee mogen antwoorden. Normaal gesproken moeten ze dan naar de daarvoor bedoelde stoel lopen, maar voor Maarten werd een uitzondering gemaakt.

Leonie: “We gaan ja/nee doen. Je bent iets slecht ter been, dus we gaan niet in die stoelen zitten, dus we doen het hier lekker aan tafel.”

Later op de avond zat Maarten ook nog in de talkshow Op1.

Fragment

Maarten in HLF8:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen