Angela de Jong geeft duidelijkheid: ‘Ik ben de onderbroek van het AD’

Angela de Jong geeft nog één keer duidelijkheid over haar vele tv-optredens. Voor de allerlaatste keer legt ze uit waarom ze zoveel op de buis is. “Ik ben gewoon de onderbroek van het AD.”

Angela de Jong © RTL

Het AD mag in zijn handjes knijpen met Angela de Jong. Ze wordt als tv-columniste van de krant voortdurend gevraagd voor allerlei programma’s en is nog mediageniek ook. Aanvankelijk was er veel kritiek op haar vele tv-optredens, want: kan ze daardoor nog wel objectief blijven? Dat heeft ze inmiddels dubbel en dwars bewezen.

Angela is onderbroek

Af en toe krijgt Angela wel eens het verwijt dat ze puur vanwege ijdelheid op zender is, maar dat weerspreekt ze. “Je doet het omdat het moet, hè, voor de krant? Daarom zit je hier”, zegt Wilfred Genee tegen haar in In De Wandelgangen, de napraatrubriek van Vandaag Inside.

Angela legt het daarop nog één keer uit. “Ik wil het je best nog een keer uitleggen. Ik heb het pas tegen iemand vergeleken met de onderbroeken van jullie. Af en toe hou jij een onderbroek omhoog en ik ben de onderbroek van het AD, die ze af en toe omhoog houden. Dan denken de mensen aan het AD.”

‘Het is reclame’

Het is uiteindelijk gewoon simpelweg reclame voor de krant, legt Angela uit aan Wilfred. “Jij houdt die onderbroeken ook omhoog voor een bepaald doel. Daarom zeg ik altijd: ‘Ik heb ja gezegd tegen de krant en die willen graag dat ik het doe.'”

Angela zat afgelopen woensdag voor het eerst weer aan tafel bij VI, een maand na haar megaruzie met Johan Derksen. Ditmaal was Johan uiterst vriendelijk. “Ja, dat weet ik niet. Ik ga hier altijd zitten met het idee van: ik zie wel wat er over me heen komt en wat ze hebben bedacht. Dit keer was Johan poeslief en aardig.”

Verbaasd

Daar is Wilfred wel verbaasd over. “Ja, ik zat er ook verbaasd naar te kijken. Zijn er niet mensen geweest die naar aanleiding van die afgelopen uitzending hebben gezegd: ‘Ik zou het niet meer doen. Ik zou het nu toch een keer niet meer doen.’”

Angela: “Wel mensen die vroegen: ‘Ga je er nog zitten?’ Ik geloof niet dat er… Ja, er zijn altijd mensen die zeggen: ‘Wat moet je daar?!’”

Ze besluit: “Aan de andere kant: altijd als ik lezers van het AD tegenkom, vragen ze: ‘Wanneer zit je weer bij VI?’ Dus onder onze lezers is dit programma hartstikke populair.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen