Angela de Jong na tv-ruzie toch weer aan tafel met Johan Derksen

Angela de Jong en Johan Derksen zijn niet met elkaar gebrouilleerd geraakt na hun megaruzie op televisie. Na een dikke maand afwezigheid zat ze gisteren toch weer aan tafel bij Vandaag Inside.

Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen is medio september volledig ontspoord tijdens een bizarre televisieruzie met Angela de Jong. Hij zit zó diep in de hol van John de Mol dat hij bijna psychotisch tekeerging tegen de opiniediva van het AD. Even leek het erop dat Angela hem die rant niet vergaf, want ze is in de daaropvolgende maand geen één keer meer langs geweest.

Schuimbekken

Ondanks die megaruzie dook Angela gisteren toch weer op aan de talkshowtafel van Vandaag Inside. Als Wilfred Genee de ruzie oprakelt door een smeuïge montage in te starten, grapt Angela: “Ik denk ’s ochtends: waar kan ik Johan vanavond weer lekker over laten schuimbekken? En hij stelt nooit teleur!”

Dan zegt Johan tegen Wilfred: “Kijk, jij bent een meester in mensen opstoken enzo, maar als ik wat over Angela wil zeggen, dan zeg ik dat. En zij schrijft wat op over mij en dat accepteer ik ook. Ik heb dertig jaar voor VI gedaan wat zij voor de tv doet. Dan word je heel goed gelezen en je wordt heel gehaat, dat is het resultaat.”

‘Weer vrienden?’

Wilfred: “Maar eigenlijk zijn jullie gewoon weer vrienden nu? Jullie waren ook nooit vijanden, het was altijd goed tussen jullie gewoon?”

Angela: “Ik heb enorm veel respect voor Johan.”

Johan: “Ik heb nog nooit één probleem met Angela gehad en ik vind haar in dit ensemble ook heel appetijtelijk.”

Angela: “Ik heb altijd met heel veel plezier naar Johan gekeken en ik vind hem een van de weinigen die op heel veel vlakken zijn ongezouten mening durft te geven en dat zie je heel weinig in Nederland. Ik heb grote bewondering voor Johan.

Studiolamp

Het ging ook nog even over het feit dat Linda de Mol een fictieve versie van Angela heeft opgevoerd in haar dramaserie Five Live. Die nep-Angela is in een coma geraakt nadat ze een studiolamp op haar hoofd kreeg. Johan vindt dat flauw van Linda, maar hij vindt het ook ‘kinderachtig’ dat Angela daarop heeft gereageerd in een column.

Angela: “Ja, ik heb er niet zo heel veel moeite mee. Ik begreep dat heel Nederland er nogal over viel, maar ik heb mijn schouders ervoor opgehaald. Het is niet voor het eerst dat het gebeurt. Dt laat ik voor rekening van de makers. Als zij denken dat mensen dat leuk vinden…”

Voorspelbaar

Johan: “Het is niet leuk. Dit is flauw en voorspelbaar. Het is slecht geschreven, het wordt slecht geacteerd.”

Angela: “Maar het is wel van Frank Houtappels. Dat is heel raar.”

Johan: “Dat vind ik ook zo gek, want het is niets. Het hangt van los zand aan elkaar. Doe dan dingen die verrassend zijn en waar mensen om kunnen lachen, maar er valt een lamp op jouw kop. Dat is zo voorspelbaar. Ze hebben duidelijk een hekel aan jou en daar hebben ze alle reden toe, dat begrijp ik best, maar dan moet je zoiets juist niet doen. Flauw.”

René van der Gijp: “Dit is echt heel slecht.”

Overleeft die nep-Angela het? “Ik heb geen idee. Ik zag dat ik er rustig bij lag afgelopen zondag.”

Fragment

Angela en Johan blikken terug op hun megaruzie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen