Maxime Meiland haalt webshop offline: ‘Vanwege hoge gasprijzen’

Maxime Meiland heeft haar webshop met peperdure kinderkleding offline gehaald. Ze is naar eigen zeggen slachtoffer van de hoge gasprijzen. “De mensen letten meer op hun centen.”

Maxime Meiland © RTL

Het was al vanaf het begin een grote flop: Villa Vito, de webshop van Maxime Meiland met peperdure kinderkleding. Ze verkocht er de meest oubollige items voor prijzen tot wel over de 200 euro. De mensen kochten het niet; die herinneren zich nog dat Maxime in haar vorige webshop allemaal AliExpress-rommel verkocht, maar dan voor tien keer zo duur.

Maxime slachtoffer

Maxime gaf in juni onze volksaard de schuld voor de moeizame start van Villa Vito. We zouden te gierig zijn om haar ontzettend dure kinderkleding te kopen. “Ik verkoop merken uit Portugal en Spanje. Ik denk dat ze in die landen meer geld uitgeven aan kinderkleding dan hier, ik heb het idee dat het in Nederland niks mag kosten”, klaagde ze toen.

Nu, drie maanden later, heeft Maxime besloten om haar webshop offline te halen. Wat geeft ze nu de schuld? De hoge gasprijzen. “Ik hoor ook om me heen van andere bedrijven dat ze zeggen: ‘Die corona heeft er zó ingehakt en nou weer met de gasprijzen…’ De mensen letten toch meer op hun centen! Dat is natuurlijk ook logisch”, zegt ze in Shownieuws.

Niet als verwacht

Twee weken geleden twijfelde Maxime al over het voortzetten van Villa Vitto. “Ik merk toch dat het niet zo is qua verkoop als ik had verwacht”, zei ze toen tegen de showrubriek. “Het gaat wel wat minder, dus ik ben er wel een beetje over aan het nadenken van: ja, moet ik het wel doorpakken?”

Daan Nieber, presentator van RTL Boulevard, denkt dat Maxime beter de hand in eigen boezem kan steken. Haar prijzen waren gewoon te hoog, zegt hij. “Dit nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen, want eerder was erg al ophef over de prijzen van haar kledinglijn, want die zouden te hoog zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland voelt zich het slachtoffer van de hoge gasprijzen. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen