Winston Gerschtanowitz zorgt voor woede bij Miljoenenjacht-kijker

Het bezoekje van Winston Gerschtanowitz aan de thuiswinnaar van Miljoenenjacht wekte gisterenavond woede op bij kijkers van SBS 6. “Half miljoen euro gewonnen? Gooi maar op de grote hoop!”

Winston Gerschtanowitz © SBS 6

De Linda de Mol-show Miljoenenjacht reikte gisterenavond een bedrag van maar liefst 488 duizend euro uit aan de kandidate die in de studio het kofferspel speelde. Datzelfde bedrag ging ook naar een thuiswinnaar, namelijk meneer Geert uit Dinxperlo. Verslaggever Winston Gerschtanowitz belde tijdens de uitzending live bij hem aan.

‘Gooi maar op de hoop!’

Geert, die een Audi Q3 met een nieuwprijs van zo’n 65 duizend euro voor de deur had staan, was aangenaam verrast met de geldprijs. Wat hij ermee gaat doen? “Oh, daar moet ik eens heel goed over nadenken, ik heb geen fláuw idee. Op zich zijn we al hartstikke gelukkig.”

Het wekt enorme ergernis bij kijkers. “Hahaha, een half miljoen! Gooi maar op de grote hoop!”, zegt een cynische kijker. En ene Yun: “Deze man heeft het niet nodig. Geef dat geld maar lekker aan een goed doel.”

‘Dikke Audi’

Cindy vindt het niet verdiend. “Ennnn de 488 duizend euro gaat naar mensen met een dikke Audi op de stoep!”

Roland: “Pfff wat heb ik er een hekel aan als de Postcode Loterij-thuisprijs valt bij mensen met knaken. Zelden in een rijtjeshuis of flat.”

Django: “Die man z’n hal is net zo groot als de gemiddelde woonkamer in Amsterdam.”

Marc: “Jammer dat het bedrag van de thuiswinnaar wederom niet terecht komt bij iemand die het heel hard nodig heeft.”

En Dias cynisch: “Leuk dat Winston weer ergens in een achterstandswijk aanbelt.”

Flauwe reacties

De geoefende tv-kijker Victor Hopman vindt de reacties op deze meneer heel naar. “Wat een flauwe reacties op de thuiswinnaar. Je kunt niet in zijn portemonnee kijken hè? Wie weet heeft hij het net zo hard nodig.”

Daarop zegt ene Maartje: “Sowieso altijd zo’n non-discussie. Wie meedoet kan winnen. Ik vermoed dat als ze bij de Postcode Loterij zeggen: ‘Je mag alleen onder dat en dat salaris en die en die WOZ-waarde deelnemen, er ook wel wat mensen iets van gaan vinden…'”

Studiowinnaar

De studiowinnaar geniet wél van veel sympathie bij de kijkers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u zich de kritiek op de goed bedeelde thuiswinnaars van Miljoenenjacht voorstellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen