John de Mol houdt bij welke Talpa-sterren hem precies beledigen

John de Mol houdt bij welke Talpa-sterren hem precies beledigen en wat ze hebben gezegd. Daar kwam René van der Gijp achter tijdens een recente vergadering met de tv-miljardair.

John de Mol en René van der Gijp © NOS, SBS

De mannen van Vandaag Inside zitten regelmatig om tafel met de directie van Talpa en het is volgens hen ongelooflijk hoe het er dan precies aan toegaat. “We hebben heel leuke gesprekken met de totale directie erbij altijd”, verklapt Johan Derksen in de meest recente uitzending van de voetbaltalkshow.

‘Geef geen kritiek!’

Hélène Hendriks daarop: “En dan gaan jullie elkaar erop wijzen op wat je wel en niet goed doet?”

Johan: “Nee, dan wijzen wij vooral de directie op wat zij allemaal fout doen. Wij hebben een ego van hier tot de Randstad, dat kunnen wij niet hebben.”

René van der Gijp: “Geef ons nou geen kritiek. Dan heb je echt een probleem. Hahahahaha!”

Johan: “Wie denkt die John de Mol nou dat hij is dan?”

‘Zó slecht, hahaha!’

René kan soms niet geloven hoe zo’n directie zich opstelt. “Die gesprekken moet je echt opnemen! Die zijn zo slecht, hahaha. Laatst zat die De Mol naast mij. Die man gaat een hele opsomming maken van wat wij allemaal over hem gezegd hebben. En ik zeg tegen hem: ‘Is er iets van gelogen dan?!’ Hahahahaha.”

Johan geeft toe dat John inderdaad een beledigingenlijst bijhoudt. “En het mooie is: het AD sabelt mij neer als de woordvoerder van De Mol, maar als je bij De Mol komt, dan heeft hij inderdaad zó’n lijst beledigingen die wij hier over hem hebben [uitgesproken]! Hahahaha.”

Vertrouwelijk

Mag dit eigenlijk allemaal wel naar buiten komen? Wilfred: “Hij zei toen nog: ‘Dit gesprek is vertrouwelijk.’ Dus daar gaan we niks over zeggen. Maar goed, bij deze! Hahaha.”

Het AD stelt dat Johan door de Talpa-directie wordt gebruikt om de publieke opinie over het mediabedrijf te beïnvloeden. Hij verdedigt bijvoorbeeld het op de buis houden van de omstreden presentatoren Johnny de Mol en Peter Gillis.

Fragment

Het fragment uit VI:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol de angstcultuur bij Talpa bewust in stand houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen