Kees van der Spek: ‘Peter Gillis moet van tv, Johnny de Mol niet’

Kees van der Spek is van mening dat Peter Gillis van de buis gehaald moet worden, maar dat Johnny de Mol wél gewoon weer op televisie mag. “Dat ligt toch weer anders, vind ik.”

Kees van der Spek © SBS, RTL

SBS 6 kiest er ondanks druk van buitenaf voor om gewoon door te gaan met twee omstreden zendergezichten: Peter Gillis en Johnny de Mol. De eerste wordt door het OM verdacht van het mishandelen van zijn vriendin, tegen de tweede ligt een aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag. Toch keren ze dus gewoon weer terug op tv.

Schokkende 112-tape

Kees van der Spek vindt het een gotspe dat SBS 6 gewoon verdergaat met Peter Gillis. “Ja, ik zag het statement van [zenderbaas] Marco Louwerens. Die heb ik hoog zitten. Een wijs man, maar hier denk ik toch: dan weet hij misschien iets wat wij niet weten”, zegt hij aan de talkshowtafel van Eva Jinek.

Hij vervolgt: “Wat we weten is dat er een 112-melding is die is opgenomen en vrij schokkend is, en zij is op het politiebureau geweest en er zijn foto’s van haar verwondingen gemaakt. Zij wilde geen aangifte doen, dus dat heeft ze niet gedaan, maar Justitie denkt: dit is genoeg voor een zaak.”

Rollenspel

Het is dan bijna niet voorstellen dat een zender gewoon verdergaat met zo iemand, aldus Kees. “Dan kan ik me eigenlijk niet voorstellen… De enige optie is dan dat Marco Louwerens heeft gehoord dat het een soort raar rollenspel was tussen die twee. Verder zou ik niets kunnen verzinnen.”

Dat opperde Patty Brard laatst ook al in Shownieuws: “Stel je nou voor dat zij zeggen: ‘Joh, we waren met een rollenspel bezig in een seksueel spelletje en het is uit de hand gelopen en het is eigenlijk helemaal niks.’ Zouden ze daar dan mee wegkomen?”

Ruimdenkend

Advocaat Job Knoester daarop: “Ik ben heel ruimdenkend, maar bijten in de neus…”

Angela de Jong gelooft daar ook niet in. Bij Jinek: “Dan zou het OM geen zaak beginnen, toch?”

Kees: “Daarom, dus ik begrijp die verklaring niet helemaal. Dit is iets wat nu juridisch nu loopt en dan moet je het even niet uitzenden, lijkt mij.”

En Johnny dan?

En Johnny de Mol dan? Hij wordt beschuldigd van veel ernstigere feiten dan waar Peter van verdacht wordt. Toch denkt Kees daar heel anders over. “Ja, maar Johnny ontkent, hè?”

Angela: “Johnny ontkent, maar Peter ontkent ook. Ik zou zeggen: schort het even op, laten we die rechtszaak afwachten en op het moment dat er een vrijspraak is, dan kunnen we die serie meteen de buis op knallen.”

Kees: “Ja, maar Johnny ontkent en hij zegt: ‘Het is gewoon niet waar.’ Er is ook nog geen rechtszaak, dus het ligt anders dan bij Gillis, vind ik.”

Angela: “Nou, Gillis ontkent natuurlijk ook.”

Rare volksheld

Kees: “Jawel, maar daar zijn zeg maar een opname, daar zijn foto’s van genomen.”

Angela: “Die zijn er bij Johnny ook. Kees, die zijn er bij Johnny ook. Bij Johnny is er een opname en zijn er ook foto’s.”

Kees: “Als mijn tandarts of mijn stukadoor iets thuis heeft, dan vind ik ook gewoon dat hij aan de bak moet. Het is gewoon werk ook, hè? Het zijn geen volksvertegenwoordigers.”

Angela: “Dat je op televisie bent is wel iets anders. Je hebt een podium en Peter wordt neergezet als een soort rare volksheld.” 

Kees: “Ja, maar het is wel verstrooiing.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen