Jack van Gelder zorgt voor ergernis: ‘Gooi hem eruit bij HLF8!’

Jack van Gelder zorgt voor steeds meer ergernis met zijn optredens in de talkshow HLF8. Sommige mensen storen zich aan hem, omdat zij hem populistisch en politiek incorrect vinden.

Jack van Gelder © HLF8

Marcel van Roosmalen is één van de mensen die zich helemaal doodergeren aan Jack van Gelder. De columnist vindt het schandelijk dat de sportpresentator er vorige week aan de talkshowtafel van HLF8 voor pleitte om gewoon weer gas te gaan pompen in Groningen. “Laten we nou gewoon eens egoïstisch worden”, riep hij.

Rechtser dan VVD

Ongelooflijk, aldus Marcel in het NRC. “Jack van Gelder begon als voetbalverslaggever, maar heeft zich inmiddels omhooggeklauwd tot orakel voor alles wat zich rechts van de VVD ophoudt.”

Jack is door programma’s als HLF8 te veel in zichzelf gaan geloven, vindt hij. “Vouw het probleem tot een bal, trap ’m naar de andere kant van het veld en het probleem is opgelost. Bij HLF8 is er dan geen weerwoord, waardoor zo’n Jack van Gelder zichtbaar groeit.”

Alwetende Jack

De alwetende houding van Jack zorgt voor enorme ergernis bij Marcel. “Hij kijkt dan zelfvoldaan in de camera met zo’n blik van ‘stel me nog maar een vraag, dan geef ik een oplossing’.”

Renske Holwerda, regisseur van RTL Nieuws, vindt dat Jack gewoon uit die talkshow geschopt moet worden. Zij twittert: “Waarom blijft kwakkelend HLF8 vasthouden aan Jack van Gelder? Zit de vleesgeworden boomer er gewoon wéér.”

Wappiehelling

Jack verzet zich ook tegen de nieuwe ronde van coronavaccinaties. “Jack van Gelder begeeft zich al jaren op de wappiehelling”, twittert kijker David.

Marcel: “Jack de Onderbuik spreekt tot u… Ik stel vast dat Jack van Gelder al een tijdje het pad van het polariseren is ingeslagen; én de pad van het populisme… Aandachtsziek heet zoiets 🤮.”

En Jaimy: “Kunnen we de gasbel van Slochteren niet afsluiten door het grote rooie hoofd van Jack van Gelder als kurk erin te duwen?”

Fragment

De gewraakte uitspraken van Jack bij HLF8:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Jack van Gelder eruit gegooid moet worden bij HLF8?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen