Heleen van Royen haalt uit naar vriendin Peter R. de Vries: ‘Gek’

Heleen van Royen krijgt ongemakkelijke gevoelens bij de manier waarop Tahmina Akefi zich profileert. Ze vindt het vreemd dat de vriendin van wijlen Peter R. de Vries met een boek komt. “Heel gek.”

Heleen van Royen en Tahmina Akefi © SBS 6, NPO

Tahmina Akefi gaat een boek uitbrengen over haar liefdesrelatie met Peter R. de Vries. Ze beweert dat het eigenlijk al een plan was van hen beiden, maar daar wordt ernstig aan getwijfeld. Veel mensen verwijten dat ze op aandacht belust is en gewoon haar zakken wil vullen. Wat vindt Heleen van Royen ervan?

Ongemakkelijk

Heleen vindt het allemaal heel erg vreemd, vertelt ze aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik kreeg er een heel ongemakkelijk gevoel bij, omdat we tijdens Peter zijn leven natuurlijk nog nooit van haar gehoord hadden. Ze heeft twee dagen na zijn overlijden een interview gegeven aan de Volkskrant, waarin ze zegt dat ze niet bekend wilde zijn als zijn vriendin.”

Volgens Tahmina was zij de reden dat Peter nooit met haar naar buiten is getreden. “Ze liepen nooit hand in hand, ze gingen apart vliegtuigen in. Ze wilde absoluut niet met hem gezien worden. Daarna heeft ze dat grote interview gegeven, toen was ze nog anoniem en daarna kwam die documentaire, nu komt het boek.”

Publiciteit zoeken

Het is vreemd dat ze zo ongelooflijk de publiciteit aan het zoeken is, vindt Heleen. “Het is heel gek dat iemand zo draait van: ik wil niet met jou gezien worden naar: ik was de grote liefde van zijn leven. Dat kan, iedereen mag boeken schrijven, maar wat ik ongemakkelijk vind is dat ze zich zó wil profileren als dé grote liefde van Peter R. de Vries.”

Peter is veel langer samen geweest met Jacqueline, met wie hij ook zijn kinderen heeft gekregen. “Hij heeft heel lang een vrouw gehad, hij heeft twee kinderen en een gezin. Die vrouw was natuurlijk ook een heel grote liefde. Dat vind ik een beetje ongemakkelijk eraan, dat Tahmina nu zó die positie opeist van: ik was dat!”

Walgelijk

René van der Gijp vindt de manier waarop Tahmina aandacht zoekt ‘vreselijk’ en Johan Derksen omschrijft het als ‘walgelijk’. “Ze is bezig een optimale hoeveelheid publiciteit uit dat drama te slepen.”

Hij vervolgt: “Ik vraag mij af of ze dat gedaan heeft met toestemming met de zoon en dochter van Peter, want die waren al niet blij met haar optreden in die documentaire. Ik denk dat zij helemaal niet zit te wachten dat zij allemaal ontboezemingen over hun vader op tafel gaat gooien.”

Kritiek

Tahmina wordt op sociale media flink op de hak genomen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tahmina Akefi belust is op aandacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen