Caroline van der Plas wordt live op SBS 6 verdrietig: ‘Dit raakt me’

Caroline van der Plas is gisterenavond live op SBS 6 geëmotioneerd geraakt. Haar stem sloeg kort over en er verscheen traanvocht in haar beide ogen. “Nee, ik voel me niet vrij.”

Caroline van der Plas © HLF8

De boerenburgermevrouw Caroline van der Plas is virtueel de grootste uitdager van minister-president Mark Rutte. Het zou niemand verbazen als haar partij BBB straks de allergrootste is in de peilingen. We zien haar dan ook overal opduiken, gisteren nog in de talkshow HLF8 van Hélène Hendriks, die half tegen een burn-out aan zit.

‘Nee, ik ben niet vrij’

Als Hélène vraagt hoe het inmiddels gaat met alle bedreigingen, antwoordt Caroline: “Nou, er ligt een aangifte bij het OM. Op dit moment is het rustig. Ik krijg heel veel bagger over me heen hoor, maar niet met bedreigingen.”

Hélène: “Voel je je vrij om te gaan en staan waar je wil?”

Caroline: “Nee. Dat niet. Nee.”

Hélène: “Gaat het ooit nog weg, denk je?”

Caroline: “Ehmm, ik hoop het. Ik hoop het.”

‘Moeder is bang’

Hélène: “Ik kan me voorstellen dat het voor je familie – ik weet dat je moeder nog leeft – behoorlijk pittig moet zijn.”

Caroline: “Zeker. Die is heel bang. En dat wil ik ook wel nog een keer tegen mensen zeggen: ook al is het een grap wat je doet, het heeft ontzettend veel impact op iemand z’n leven. En niet alleen op dat van mij, maar ook op dat van mijn kinderen en zeker van mijn moeder.”

Met name één specifieke bedreiging heeft flink wat impact gehad. Hélène: “Hebben ze die al te pakken?”

Caroline: “Nog niet.”

Stem breekt

Een tijdje is Caroline nergens heen geweest. Nu kan dat wel weer. “Inmiddels is het op orde, zijn de maatregelen getroffen”, zegt ze. Dan breekt haar stem: “Ook bij mij thuis. Dus nu doe ik dat weer, maar ik ga niet naar grote publieksevenementen en ik zal niet in Amsterdam even lekker over straat lopen.”

Als de ogen van Caroline vochtig worden, merkt Hélène op: “Het beperkt je enorm. En het raakt je. En dat is ook logisch. Ik vind het lastig, omdat ik zie dat het je raakt.”

Caroline: “Het raakt me eigenlijk met name om mijn moeder. Die vrouw is 83 jaar en is gewoon bang dat ze haar dochter verliest. Al die mensen die ook andere mensen lopen te bedreigen, weet je, denk gewoon even na wat je doet. Het raakt me en ik word er ook gewoon boos van als ik het er weer over heb.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u liever als premier van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen