Carlo Boszhard haalt uit naar presentatoren Op1: ‘Geen ballen!’

Carlo Boszhard haalt keihard uit naar de presentatoren van de talkshow Op1. Hij vindt het absoluut niet gek dat de kijkers ervan op een gegeven moment afhaken. “Het heeft geen ballen.”

Carlo Boszhard © RTL

Het is volgens Carlo Boszhard een gemiste kans dat Op1 zulke draaiboek-tv is geworden. Hij kijkt liever naar een show als Vandaag Inside, waar er bijna niets van tevoren vastligt. “Puur vier mensen aan een tafel die discussiëren zonder een klem op hun mond is goud. Dat geeft zo’n ­programma ballen. Bij een programma als Op1 ontbreekt het daaraan.”

Autocue-tv

Zijn geliefde Herald Adolfs zegt daarop in hun duo-interview met de VARAgids: “Dat weet ik niet. In Op1 wordt de actualiteit besproken en daarin is het niet per se de bedoeling dat de presentatoren altijd hun mening geven.”

Carlo weer: “Wat ik erop tegen heb is dat alles uitgeschreven wordt op autocue. Dan hoor ik in het intro van het gesprek de redactie al doorklinken. Dan komt het gesprek en gaan ze heel erg hun vragenlijstje af terwijl er vaak geen enkele zijweg bewandeld wordt.”

‘Kijker voelt dat’

De makers van Op1 hebben nog een hoop te winnen, vindt Carlo. “Hoe meer je de boel vastzet hoe minder speels. Dat voelt de kijker en die haakt uiteindelijk af.”

Welke NPO-talkshow hij wél leuk vindt? “Ik moet erg lachen om Marcel van Roosmalen in Media Inside. Samen met die lijzig pratende anti-presentator Gijs Groenteman leggen ze een heel leuk programma op de mat. Leuk, authentiek en out of the box.”

Kritiekloos

Carlo staat niet alleen in zijn kritiek op Op1. Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer ergert zich aan de ‘saaie bibliotheeksfeer‘ bij het programma. “Politici hebben ondertussen, op een enkele uitzondering na (Sven Kockelmann op een goede dag), weinig om bang voor te zijn aan de huidige talkshowtafel.”

Ze vervolgt: “Het is elke avond hopen dat er een Huub Stapel aan tafel zit, van de presentatoren hebben politici in ieder geval niets te vrezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carlo Boszhard vindt dat Op1 geen ballen heeft. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen