Angela de Jong weigert column te schrijven over Tim den Besten

Angela de Jong heeft er bewust voor gekozen om geen column te schrijven over het omstreden sinterklaasgezang van Tim den Besten. “Het is zó’n klein groepje relschoppers”, zegt ze.

Angela de Jong en Tim den Besten © NPO

Tim den Besten lag aan het begin van de week enorm onder vuur omdat hij de regel ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’ heeft gezongen tijdens de Canal Parade. De presentator werd door boze mensen uitgescholden voor racist en wild beest en daardoor was hij minutenlang in tranen tijdens een live-uitzending van NPO Radio 1.

Angela weigert

Een behoorlijk smeuïg relletje dus, maar Angela heeft het bewust links laten liggen. “Daarvan heb ik aan het begin van de week gedacht: het is zó’n klein groepje relschoppers op Twitter dat zó hard schreeuwt, die gun ik niet de eer om me daar heel erg druk over te maken”, aldus de AD-opiniediva aan de talkshowtafel van Op1.

Angela heeft het aan zich voorbij laten gaan. “Nee, ik heb er geen column over geschreven. Mijn moeder is altijd een heel goede graadmeter voor wat er zo ongeveer speelt onder de AD-lezers en die was er totáál niet mee bezig.”

Kaarsrel

Over de kaarsrel rond Vandaag Inside heeft Angela zich wél suf geschreven. Hoe zit het nu met die rel? “Ik denk dat de kaarsrel wel redelijk uitgedoofd is, om een heel flauwe woordspeling te maken. Die beginnen volgende week weer en ik vermoed dat die kijkcijfers meteen weer hoog zijn. Dat kan SBS 6 ook wel gebruiken.”

De Voice-rel is nog níet voorbij, aldus Angela. “Ik ben benieuwd of er binnenkort wat nieuws komt in die hele Voice-zaak. Voorlopig komt dat programma niet terug, in elk geval niet in Nederland.”

Oogappels

Waar heeft Angela vooral zin in nu het nieuwe tv-seizoen voor de deur staat? “Als televisiekijker verheug ik me enorm op Oogappels. Ik zag spotjes langskomen dat het op 7 september weer begint. Ik zit voor de buis.”

Al met al is Angela weer helemaal terug van vakantie. “Laat ze maar hun best doen, denk ik dan.”

Fragment

Angela zat in Op1 om te praten over het programma Au Pairs:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de huilende Tim den Besten maandag in Vandaag Inside zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen