Peter Gillis mag definitief bij SBS 6 blijven: ‘We hebben gepraat’

Peter Gillis mag definitief op de buis blijven bij SBS 6. Zenderdirecteur Marco Louwerens heeft met de realityster en zijn vriendin gesproken en is ervan overtuigd dat een tv-exit niet nodig is.

Marco Louwerens en Peter Gillis © SBS 6

De 60-jarige Peter Gillis wordt ervan verdacht zijn vriendin Nicol te hebben mishandeld, onder meer door haar te bijten in haar rug en haar neus. Toch lijkt Talpa er geen moment aan te hebben getwijfeld om het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa uit de schema’s te halen, tot verbijstering van critici. Angela de Jong noemt Talpa ‘moreel failliet’.

Gesprek met Gillis

SBS 6-zenderbaas Marco Louwerens laat nu aan Shownieuws weten dat het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa gewoon van start gaat op, zoals gepland, dinsdag 6 september. “Ik heb Peter Gillis en Nicol vrij uitgebreid gesproken een aantal dagen geleden en ik heb eigenlijk maar één simpele vraag gesteld.”

Welke vraag dan? “Ik zei: ‘Ik wil exact uit jullie mond de waarheid weten van wat er nou precies gebeurd is.’ Nou, dat verhaal hebben ze me verteld, vrij uitgebreid. Daar kan ik niks over zeggen, want het is vertrouwelijk en zij moet nog met de politie praten en haar verhaal doen.”

‘Tv-exit niet nodig’

Toch is Marco dermate overtuigd van het verhaal van Peter en Nicol dat hij een tv-exit niet noodzakelijk acht. “Wij hebben ook onze verantwoordelijkheid, maar we moeten wel van feiten uitgaan voor zover we die kunnen achterhalen. Dan ga je naar de bron, dat heb ik gedaan.”

En wat als Peter straks tóch veroordeeld wordt? “Mocht er ooit een rechter bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook een andere uitkomst nog zien in deze kwestie, dan zien we dan wel weer, maar dit is waar we het nu mee doen.”

Reputatiemanager

Peter heeft ondertussen een reputatiemanager in de arm genomen: Martin van Putten, die vorig jaar een rol vervulde binnen het CDA en daar een anonieme anti-Rutte-campagne lanceerde. “Ik ben na het incident met Nicol door Peter ingeschakeld”, vertelt hij in de Story. “Ik heb Peter geadviseerd een mediastop in te lassen.”

Martin maakt zich geen zorgen over de tv-carrière van Peter. “De serie gaat gewoon door. Dit is een privékwestie. Talpa wacht tot Nicol haar verklaring bij de rechter-commissaris heeft afgelegd.”

Dan vergoelijkend: “Ik heb ook weleens ruzie met mijn vrouw.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen