‘Nick & Simon ruziën over ontrouw, Kees Tol en Jan Smit weten meer’

Nick & Simon blijven met hun breuk zorgen voor de nodige speculaties. Volgens Aran Bade is er ruzie over ontrouw en Bart Ettekoven denkt dat collega’s Kees Tol en Jan Smit er meer van weten.

Jan Smit, Nick & Simon en Kees Tol © AvroTros

De breuk tussen Nick & Simon houdt de mensen flink bezig; zelfs het Achtuurjournaal had er gisterenavond een item over. De officiële reden is dat ze graag solo muziek willen gaan maken, maar inmiddels is het voor de meeste mensen wel duidelijk dat de heren ruzie hebben met elkaar. Met name Nick lijkt er he-le-maal klaar mee te zijn.

Zwijgende Nick

Waar Simon gisteren, op de dag dat de breuk werd bevestigd, allemaal enthousiaste Instagram-posts plaatste over hun afscheidstournee, spendeerde Nick er geen létter aan. “Nick laat echt helemaal níks horen. Dat is natuurlijk echt wel opmerkelijk. Er móet daar wel wat aan de hand zijn”, aldus Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven.

Nick plaatste rond het middaguur plotseling: ‘Groot nieuws vandaag!‘ Die woorden leken bewust gekozen zodat hij vervolgens fijntjes duidelijk kon maken dat zíjn grote nieuws van de dag niet de breuk met Simon, maar de tiende verjaardag van zijn zoontje Julian was. “Het is wel frappant dat Nick er echt met geen woord over rept”, vindt Bart.

Soort scheiding

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade stelt dat de geruchten over bonje tussen Nick & Simon echt héél hardnekkig zijn. “We horen ook vandaag weer uit alle hoeken dat dit ook op persoonlijk vlak echt een breuk is. Het is geen huwelijk, maar het is wel een soort scheiding.”

Maar waarom dan nog wel een afscheidstournee? “Er zit gewoon een kassa achter eigenlijk. Er moeten nog kaarten verkocht worden voor een hele lange afscheidstour. Ik vind dat als je een streep zet onder je carrière, je het ook gewoon moet afronden met één of twee grote concerten en that’s it, maar dit wordt echt een lijdensweg voor hen.”

Ontrouw

Het is ook voor Aran duidelijk wie van de twee heren er het meest klaar mee is. “Nick heeft zijn handen er eigenlijk al vanaf getrokken. Je ziet bij Nick geen enkele referentie meer naar Nick & Simon.”

Wat is volgens Aran de reden? “Ik voel aan alles dat er privé iets gaande is. Er gaan verhalen over Simon dat er ontrouw is geweest, dat hij iets heeft gedaan op persoonlijk vlak wat Nick gekwetst zou hebben en wat iedereen gekwetst zou hebben.”

Collega Luuk Ikink: “Dat Nick er klaar mee is lijkt wel duidelijk, dat hij er gewoon echt geen zin meer in heeft.”

Aran: “Er is misschien iets voorgevallen waardoor ze niet meer samen door één deur gaan. We hebben die beelden gezien van ZAND in Almere. Ze kijken elkaar amper aan.”

Jan en Kees

Normaal gesproken staan artiesten de media graag te woord bij groot nieuws, maar Nick & Simon hullen zich in stilzwijgen. En niet alleen zij. “Het is wel jammer dat alle Volendamse artiesten die we hebben gebeld helemaal niets willen zeggen. Als een gesloten oester”, zegt Bart van Shownieuws. “Er spelen volgens mij echt wel wat dingetjes.”

Bart is vooral benieuwd naar de reacties van Jan Smit en Kees Tol, maar zij weigeren iedere vorm van commentaar. “Een Kees Tol en een Jan Smit zullen heus wel iets meer weten dan wij en hebben daarom waarschijnlijk geen zin om voor een camera te gaan staan en een toneelstuk op te voeren.”

Het zal in elk geval geen gezellige afscheidstournee worden, besluit Bart. “Dat wordt een soort heel pijnlijke tocht door Nederland met twee auto’s die achter elkaar aan rijden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen