SBS 6 cancelt Jamal Ben Saddik: ‘Dit is gewoon karaktermoord!’

De Vlaamse kickbokser Jamal Ben Saddik is woest op SBS 6. De zender heeft zijn deelname aan de Nederlandse versie van Code van Coppens afgezegd. “Dit is pure karaktermoord!”

Code van Coppens en Jamal Ben Saddik © SBS 6, Instagram

De familie Ben Saddik is de afgelopen maand in België meermaals doelwit geweest van aanslagen. Van een ontploffing bij de woning van Jamals ouders tot beschietingen van een aan de familie gelieerde autowasserij. “Een van de broers van Jamal zou een aanzienlijk lading cocaïne hebben kwijtgespeeld, dan wel hebben gestolen”, aldus Vlaamse media.

Jamal in de cel

Volgens het AD is de kickbokser zélf ook geen lieverdje en wordt hij ‘wel vaker gelinkt aan het Antwerpse drugsmilieu’. “Zo is hij verdachte in het dossier van de gekraakte chatdienst Sky ECC. Daarvoor werd Saddik een jaar geleden aangehouden. Hij zat in verband met die zaak toen ook een maand in de cel.”

Zelf ergert Jamal zich eraan dat zijn naam steeds opduikt in berichtgeving over de aanslagen in België. Die zijn volgens hem helemaal niet voor hem bedoeld. “Iedereen weet waar ik woon. Ik zit al een jaar in Amsterdam. Daar ben ik de hele dag aan het trainen dus als iemand zou willen, zou die daar gewoon naartoe kunnen komen. Dit is hoe media werken.”

SBS 6 cancelt Jamal

SBS 6 zegt Jamal desondanks tóch af voor de opnames van Code van Coppens, de Nederlandse variant van het gelijknamige Vlaamse programma. In deze show, die ook bij ons wordt gepresenteerd door een Vlaams duo, gaan BN’ers in een race tegen de klok op zoek naar aanwijzingen in speciaal gebouwde spectaculaire escape rooms.

Marcel Kuijer, eindredacteur van moederbedrijf Talpa Network, heeft Jamal een e-mail gestuurd die de kickbokser heeft gepubliceerd in zijn stories op Instagram.

‘We stellen het uit’

Jamal wordt in deze e-mail bedankt voor zijn interesse om samen met Najib Amhali mee te willen doen aan het programma. “Helaas moet ik je hierbij namens Talpa en de Belgische producent Roses are Blue meedelen dat wij de opname, met jullie als team die gepland stond op 1 september, willen uitstellen tot nader orde.”

“Dit vanwege de verschillende berichten over de onrustige situatie rondom jou en je familie zoals wij dat uit de Belgische en Nederlandse pers hebben vernomen. Het is voor ons een te groot (financieel) risico dit nu in te plannen. Najib heeft naar aanleiding van deze afzegging laten weten ook van deelname af te zien. We hopen op je begrip.”

Karaktermoord

Jamal is flink pissig over deze afzegging. “Dit is pure karaktermoord! Dankjewel.”

De story van Jamal:

Code van Coppens
© Instagram

Instagram

Jamal op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Jamal Ben Saddik is gecanceld door SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen