Chateau Meiland-makers inderdaad flink pissig op RTL Boulevard

De makers van Chateau Meiland zijn inderdaad flink pissig op RTL Boulevard. Ze gaan met Talpa overleggen over eventueel te nemen stappen. “Hier lijkt een code geschonden.”

Chateau Meiland © SBS 6

Maxime Meiland is zaterdag in het huwelijk getreden met haar geliefde Leroy Molkenboer. Eigenlijk zou hun bruiloft exclusief worden gefilmd door Vincent TV Producties, dat de kijkcijferhit Chateau Meiland maakt. Maar geheel onverwacht, en tegen alle afspraken in, kwam er ook een cameraploeg van RTL Boulevard opdagen.

Wangedrag Boulevard?

RTL Boulevard kreeg uiteindelijk een plek toegewezen op afstand, maar ze konden vanaf daar wel gewoon beelden schieten van de bruiloft. Die werden nog dezelfde avond uitgezonden op televisie. Merkwaardig genoeg kon de showrubriek het jawoord van Maxime en Leroy kraakhelder laten horen, terwijl hun ploeg heel ver weg stond.

Yvonne Coldeweijer stelde gisteren dat Boulevard zich flink heeft misdragen. “Ze hebben zich schandalig gedragen. Ik heb vernomen dat ze van een afstand hebben gefilmd en de audio hebben afgetapt, door in te tunen op de frequentie van de zendertjes (er werd gefilmd voor hun eigen serie) en dit zonder toestemming op te nemen.”

Chateau-producent boos

Het verhaal van Yvonne dat er stappen worden overwogen blijkt te kloppen. Vincent TV is namelijk flink pissig. Een woordvoerder noemt het bij NU.nl ‘zeer waarschijnlijk’ dat hun geluid inderdaad is afgetapt.

Het kan bijna niet anders, aldus de persvoorlichter. “Boulevard was niet uitgenodigd en stond op een afstand van 25 meter. Toch hadden ze in de uitzending loepzuiver geluid van de ceremonie. Het is technisch gezien heel knap dat je dat voor elkaar krijgt.”

Illegaal aftappen

Vincent TV overweegt nu om stappen te nemen. “Als dit inderdaad gebeurd is, is dat op zijn zachtst gezegd afkeurenswaardig gedrag. Als je elkaar illegaal aftapt, wordt een code geschonden en gaan we in overleg met Talpa om te kijken of en wat we hieraan willen doen.”

RTL Boulevard laat aan NU.nl weten dat het ‘journalistiek’ verslag heeft gedaan. “De aanwezigheid van de ploeg van RTL Boulevard is in goede harmonie verlopen. Er is geen sprake van enige onrechtmatigheid.”

Jan Dijkgraaf reageert

Jan Dijkgraaf, de biografie van de Meilandjes, tikt RTL Boulevard ook op de vingers. “Niet zo netjes, afluisteren en dat uitzenden”, twittert hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen