Paul de Leeuw wél gevraagd voor Flikken Rotterdam: ‘Hij zei nee!’

Paul de Leeuw verbaast de makers van Flikken Rotterdam met de opmerking dat hij nog nooit is gevraagd voor een rol in de serie. “Hij is wel degelijk gevraagd. Voor een serieuze gastrol.”

Paul de Leeuw en Flikken Rotterdam © BNNVARA, Mark de Blok

Het steekt Paul de Leeuw naar eigen zeggen dat hij nooit echt is doorgebroken als acteur. Hij voelt zich niet serieus genomen en heeft het idee dat de mensen hem gewoon niet goed genoeg vinden. “Ik bedoel: Flikken Rotterdam is een serie over Rotterdam, ik ben een Rotterdammer en ik ben zelfs nog niet eens gevraagd als lijk.”

‘Paul is te druk’

De uitspraken van Paul kloppen niet helemaal, zegt Flikken-producent Rolf Koot tegen deze site. “Paul de Leeuw is in november 2015, tijdens de opname van het eerste seizoen van Flikken Rotterdam, gevraagd om een rol in een aflevering van de serie te spelen.”

Hoe heeft Paul daar toen op gereageerd? “Middels het castingbureau communiceerde hij: ‘Is helaas te druk de komende periode en ziet er daarom van af’.”

Serieuze rol

Wat hadden ze Paul aangeboden dan? Moest hij inderdaad als lijk opdraven of ging het om een rol van enige substantie? “Het betrof een serieuze gastrol die uiteindelijk op voortreffelijke wijze door Richard Groenendijk is vertolkt.”

De Flikken-producent zou het leuk vinden als Paul alsnog eens wil meewerken. “Paul de Leeuw is meer dan welkom om, als de gelegenheid zich voordoet, een gastrol te spelen in een volgend seizoen van Flikken Rotterdam.”

1989

Rolf heeft in 1989 al eens gewerkt met Paul. De tv-ster speelde toen zijn allereerste rol, namelijk in de film Jan Rap en z’n Maat. “Daar heb ik alleen maar goede herinneringen aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is volgens u een mooie rol voor Paul de Leeuw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen