André Hazes jr. pakt carrière weer op: ‘Verslavingen overwonnen’

André Hazes jr. pakt zijn zangcarrière weer op na een langdurige mediastilte van één jaar. “Veel verslavingen heb ik inmiddels overwonnen, maar de verslaving om te mogen zingen niet.”

André Hazes jr. © William Rutten

Een jaar geleden verdween André Hazes jr. vrij abrupt van het toneel. Officieel omdat hij een ‘emotionele burn-out’ had, maar dankzij Yvonne Coldeweijer werd al snel duidelijk dat de zanger aan het afkicken was van drank en drugs. Dat werd al die tijd ontkend, maar na een jaar bekent de volkszanger alsnog dat hij kampte met verslavingen.

Terug in spotlights

Het is tijd om weer terug te keren, aldus André. “Lieve mensen, het moment is voor mij gekomen om de stilte van de afgelopen tijd te verbreken en ik deel daarom nu met jullie hoe het de afgelopen periode met mij is gegaan, en hoe het nu met mij gaat. Ik zat in de meest donkere periode van mijn leven.”

Hij vervolgt: “Ik raakte mijzelf kwijt, terwijl ik iedereen om mij heen tevreden probeerde te houden. Wanneer ik probeerde mijzelf terug te vinden, raakte ik steeds meer mensen kwijt. Ik ben professionele hulp gaan zoeken, omdat ik dat op dat moment zo nodig had. Gewoon helemaal terug naar de basis in een zoektocht naar mijzelf.”

“Uitzoeken wie ik nu werkelijk ben, wat ik wil in mijn leven en erachter komen wat mij nu ECHT gelukkig maakt (en wat juist niet).”

Verslavingen

André bekent voor het eerst dat hij verslaafd was. “Ik ben cold turkey gestopt met het slopen van mijn lichaam en ik heb daarin bewust gekozen voor een lange mediastilte. Niet omdat ik jullie, mijn fans, tekort wilde doen, maar om een periode van rust te creëren. Iets waar ik enorm aan toe was en waardoor het nu weer juist goed met mij gaat.”

Hij vervolgt: “Binnenkort verschijnt ook mijn documentaire Crossroads op Videoland. Ik laat mij van mijn meest kwetsbare kant zien en geloof me dat dit zwaar was. Ik ben van ver gekomen en jullie verdienen een eerlijke documentaire.”

Holland Zingt Hazes

Er is bij André weer volop energie om weer te zingen. “Veel verslavingen heb ik inmiddels overwonnen, maar de verslaving om te mogen zingen voor mijn fans zal ik nooit kwijt raken. Ik heb jullie zo gemist en kan niet wachten om mijn comeback te maken. En waar anders zou dat kunnen dan bij Holland Zingt Hazes 2023.”

Hij besluit: “Ik kijk er enorm naar uit om weer te mogen zingen voor het meest trouwe publiek dat er is. Veel liefs en geluk, André.”

Wat vindt hazoloog Yvonne Coldeweijer hiervan? Zij zegt: “De pr-machine draait weer op volle toeren; de documentaire is een aanloop naar zijn comeback bij Holland Zingt Hazes.”

Statement

Het statement van André:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. bekent dat hij verslaafd was, terwijl dat al die tijd werd ontkend. Zijn André en Rachel leugenachtige types?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen