LINDA.-chef reageert op tettenrel: ‘Superdom, puberaal, niet chic’

Rianne Meijer, de redactiechef van de LINDA., reageert op de in opspraak geraakte tweet van haar man Thijs Wolters. “Het was een superdom, puberaal en niet-chic tweetje.”

Linda de Mol © LINDA.

Het tijdschrift van Linda de Mol wil strijden tegen preutsheid over blote borsten en doet dat met een cover vol BN’er-borsten. Tijdens de voorbereidingen blijkt redactiechef Rianne Meijer een aantal foto’s doorgestuurd te hebben naar haar man Thijs Wolters en daar heeft hij over opgeschept in een aantal berichten op Twitter.

Liefhebber van tetten

Thijs was ontzettend enthousiast over de ’tetten’ die Rianne naar hem toestuurde. “Als liefhebber van tetten vind ik dit het beste nummer dat Rie ooit maakte. Op momenten dat ik via WhatsApp alvast wat thumbnails krijg van goed geslaagde tettenfoto’s ben ik zo blij.”

Het liefdeskoppel kreeg een storm van kritiek over zich heen. Zij heeft haar Twitter-account nu verwijderd, hij heeft hem op slot gegooid. En dat terwijl Thijs aanvankelijk nog vol bravoure reageerde op de kritiek. “Natuurlijk word ik blij van tettenfoto’s. Ik ben geen monnik”, luidde zijn verweer.

Rianne reageert

Rianne steekt in de tettenrel de hand slechts deels in eigen boezem. “Vooropgesteld: het was een superdom, puberaal en niet-chic tweetje van mijn man. Als ik aan een nummer werk, stuur ik hem af en toe een pdf van een productie die waanzinnig is geworden en waar ik trots op ben. Dat is ook wat hier is gebeurd”, zegt ze.

Het zijn allemaal geautoriseerde tettenfoto’s, legt Rianne uit. “Dat zijn dus foto’s die al zijn goedgekeurd door degenen die erop staan en in de pagina’s zijn gezet zoals die uiteindelijk in het blad komen. Toevallig stonden daar bij dit nummer soms borsten op. Volgende maand kunnen dat vrouwen met een huidziekte zijn.”

‘Uit verband getrokken!’

Verder wijst Rianne, geheel in het gedachtegoed van Linda de Mol, vooral naar de media. “Het verhaal wordt nu zo uit zijn verband getrokken dat ik er toch op wil reageren. Ik ben heel trots op dit nummer en de boodschap. En hoop dat we het daar ook nog over kunnen hebben.”

Rob Goossens, de mediakenner van RTL Boulevard, neemt er geen genoegen mee. “Het wordt lekker gebagatelliseerd”, zegt hij in de showrubriek. “Dat is heel onprofessioneel natuurlijk. Zeker bij zoiets. (…) Als jij hebt meegedaan aan zo’n fotoshoot, dan zou ik nu wel even willen weten van: oké, maar wat is er dan precies doorgestuurd?”

Grandioos mislukt

Wat vindt RTL Boulevard-host Daan Nieber van die Thijs? “Het feit dat deze jongen al zo reageert op deze foto’s en het feit dat er meteen al gedoe is over dat er misschien foto’s van borsten zijn uitgelekt, geeft toch al aan dat het nummer eigenlijk mislukt is? Het ging over deseksualisering en het wordt meteen weer geseksualiseerd.”

Rob is het daarmee eens. “Rianne zegt ook: ‘Ik ben er trots op’, maar dan denk ik: waar ben je trots op? Want het is gewoon grandioos mislukt en je eigen vent heeft het aangetoond.”

Thijs reageert

De vent in kwestie, Thijs, gaat alsnog door het stof. In een bericht op Twitter zegt hij: “Omdat er nu een heel groot verhaal wordt gemaakt van een oerdomme tweet van mij, toch een reactie: mijn vrouw stuurt me regelmatig producties toe waar ze aan werkt en trots op is. Dus ook tijdens dit nummer.”

“Hand in eigen boezem voor hoe ik dat heb geformuleerd maar dat is alles.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen