Talkshowsterren RTL 4 állemaal op vakantie: ‘Dit is een blamage!’

De talkshowsterren van RTL 4 zíjn al kampioen vakantievieren, maar nu maken ze het wel héél bont: ze zijn allemaal tegelijk weg! “Dit is een blamage”, vindt televisiekenner Rob Goossens.

Talkshowsterren © RTL

Waar de meeste mensen het hele jaar door aan het werk zijn met hier en daar een kindervakantie of vrije dag, houden ze er in Hilversum een heel ander soort kalender op na. Na een paar maanden doen de tv-sterren altijd net alsof hun jaar er alweer op zit en beginnen ze vanaf hun strandbed op Curaçao te roepen dat we beter op het klimaat moeten letten.

Iedereen op vakantie

Bij RTL 4 maken ze het wel héél bont. Daar heeft nu echt iedereen last van het Jinek-virus. Niet alleen Eva is op vakantie, maar ook haar talkshowcollega’s Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. Het gevolg? De grootste commerciële zender van het land zendt deze hele maand wat herhalinkjes uit op de late avond.

Rob Goossens vindt het ongekend dat RTL 4 oude meuk uitzendt terwijl concurrent NPO 1 gewoon de hele zomer doorgaat. “Als je vier presentatoren hebt is het eigenlijk, zou ik zeggen, een blamage dat je niet het hele jaar te zien bent. Wat dat betreft zullen ze toch iets moeten verzinnen, wat mij betreft, om dat op te lossen”, zegt hij in RTL Boulevard.

Geen mededogen

Eigenlijk was het plan van RTL 4 om wél de hele zomer door te gaan met talkshows. Renze Klamer zou niet de hele maand juli, maar de hele maand augustus op zender zijn. En Humberto Tan zou dan in juli presenteren. Uiteindelijk werd besloten om daar van af te zien, omdat er bij het team een vakantiebehoefte heerste.

Rob: “Nu kwam het toevallig met de mensen die gewoon echt aan vakantie toe waren niet uit om in augustus uit te zenden. Ik begrijp het, maar ook daar: de kijker heeft geen mededogen, want ook de herhalingen op het talkshowslot van RTL 4 doen het niet heel erg spectaculair goed.”

Bar en boos

Herhalingen werken anno 2022 niet meer, merkt Rob. Hij wijst naar de huidige catastrofe op SBS 6. De kijkersaantallen zijn daar zó laag dat niemand raar opkijkt als die volgende week negatief uitslaan. “Dat is wel echt bar en boos. De tijd dat de kijker zoiets heeft van: dan kijk ik dat maar, die is echt voorbij. Daar hebben we te veel opties voor.”

Hij vervolgt: “Het is lullig om dan haar te moeten noemen, maar Linda de Mol is wel echt het ultieme dieptepunt. Haar dramaserie Diepe Gronden is afgelopen week herhaald en had maar 87 duizend kijkers.”

Arme Linda

Linda de Mol zette daarmee haar laagste kijkcijfers op prime time ooit neer. “Dat is echt gewoon te weinig. Hij staat ook op Videoland. Dat zal wel onderdeel van de pech en misère zijn, want de mensen die het willen zien kunnen hem zonder reclame daar kijken.”

Rob leeft heel erg mee met Linda. “Dat gun je niemand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen