Jan Uriot heeft geen moeite met vervuilend feestje Bas Smit

Jan Uriot heeft er geen moeite mee dat Bas Smit en Nicolette van Dam zo’n vervuilend verjaardagsfeest achter de rug hebben. “Je bevuilt het milieu natuurlijk al als je een kaars aansteekt.”

Nicolette van Dam, Bas Smit en Jan Uriot © Instagram, Telegraaf

De ecologische voetprint van Bas Smit en Nicolette van Dam ís al gigantisch met hun vele reisjes naar het buitenland, maar vorige maand gingen ze al helemáál los. Ze vlogen naar de andere kant van de oceaan voor de vijfdaagse verjaardagscruise van hun miljardairsvriend Richard Branson. Tijdens dat tripje is extreem veel CO2 uitgestoten.

‘Waarom zo zeuren?’

Het is Bas en Nicolette op kritiek komen te staan, maar dat vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot heel erg flauw. “Er was veel te doen over dat schip, want dat klopte niet helemaal met de CO2-toestanden. Ja, dan denk ik: een feestje op een schip, waar zitten we nou over te zeuren?”, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan.

Jan merkt dat het liefdespaar de laatste tijd niet echt lekker ligt bij de mensen. “Kijk, die Bas en die Nicolette liggen op het ogenblik een beetje moeilijk, want er is een hoop misgegaan de afgelopen tijd, maar je moet niet op alle slakken zout gaan leggen natuurlijk.”

‘Kaarsen zijn ook slecht!’

We moeten de uitstoot van zo’n cruiseschip niet overdrijven, aldus Jan. “Je bevuilt het milieu natuurlijk meteen al als je een kaars aansteekt bij wijze van spreken, dus zit niet te zeuren. Die Richard Branson is ook van die raketten, hè? Ik bedoel: die man bevuilt de hele wereld, hè, want die raketten gaan ook niet op water naar boven.”

Collega Pim Sedee: “Ja, wat maakt dan zo’n feestje uit, hè?”

Jan: “Ja, maak niet zo’n toestand ervan.”

65 kilometer

Het zijn met name de superrijken die zich volgens critici als CO2-tokkies gedragen: de rijkste 1 procent van de wereld stoot dubbel zoveel uit als de armste helft van de bevolking. Vorige maand raakte Kylie Jenner in opspraak omdat ze haar privéjet nam om een afstand van 65 kilometer af te leggen. Ze werd een ‘klimaatcrimineel’ genoemd.

Story-baas Guido den Aantrekker verdedigde Kylie toen in Shownieuws. “Ik vind dat de maatschappij zich zo ontzettend bemoeit met alles en iedereen. Als jij gewoon heel hard gewerkt hebt en je hebt tien vliegtuigen, dan ga je toch lekker vliegen? Denk je nou werkelijk dat het heel veel uitmaakt als je één zo’n vluchtje maakt?”

‘Veel haat!’

Al met al moeten we dus niet zo over Bas zeuren, vindt Jan. De 41-jarige influencer heeft het immers al zwaar genoeg. Laatst kreeg hij ook nog Nienke ’s Gravemade over zich heen. De actrice, die vorige week aan tafel zat bij Op1, publiceerde een meedogenloos chatgesprek dat ze had over de man van Nicolette:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen