Glennis Grace woest over koud onthaal in Ter Apel: ‘Wat een lef!’

Glennis Grace is woest over de ijskoude manier waarop ze is ontvangen door hulporganisaties in Ter Apel. Ze begrijpt er helemaal niets van en reageert flink pissig. “Wat een lef!”

Glennis Grace © RTL

Het bezoekje van Glennis Grace aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De zangeres reed er gisteren naartoe met zeven auto’s om allerlei spulletjes aan asielzoekers te geven, maar werd ter plekke ijskoud onthaald door verschillende hulporganisaties. Zo kreeg ze een flinke tik op de vingers van het Rode Kruis.

Glennis onder vuur

Ook de organisatie MiGreat, die dagelijks hulp biedt in Ter Apel, is flink geërgerd. “Vandaag zagen wij vier groepen met auto’s in Ter Apel verschijnen. Geheel ongecoördineerd kwamen zij spullen, die niet noodzakelijk zijn, uitdelen en zelfs dumpen. Best wel balen”, lieten ze na het bezoek van Glennis weten.

Glennis heeft daarmee gezorgd voor onnodig veel onrust, vindt de organisatie. “Het gevolg? Een stressvolle en gespannen situatie voor de mensen daar en bergen met afval, doordat items die geheel onnodig zijn blijven liggen op het veld. Distributies van goederen in noodsituaties vereisen een professionele en gecoördineerde aanpak.”

‘Wat een lef zeg!’

Het zorgt voor verbijstering bij Glennis. Ze is pislink. “Wow MiGreat, wat een lef hebben jullie zeg! Wij weten gelukkig beter. Zo hartelijk werden we namelijk niet ontvangen door jullie. Gelukkig wel door de vluchtelingen en dat is alles wat telt. Ik kan nog meer zeggen als ik wil, maar laat het hierbij. Je kan het nooit goed doen”, reageert ze op Instagram.

De dankbaarheid van de vluchtelingen doet Glennis veel. “Wat wij hebben gezien in Ter Apel is iets wat ik nooit meer zal vergeten. De mensonterende situatie waar mannen, vrouwen en kinderen inzitten is hartverscheurend. Mijn vrienden en ik beseffen ons des te meer hoe gezegend we zijn met alles wat we hebben.”

Medemenselijkheid

Al die luxe kan ook op een dag zomaar weg zijn, aldus Glennis. “We realiseren ons des te meer dat er misschien ooit wel een dag kan komen dat we ook in diezelfde situatie kunnen komen te zitten, of onze kinderen en of kleinkinderen.”

Ze vraagt Nederland om een beetje medemenselijkheid. “Wat zou jij dan willen dat je medemens doet? Stel jezelf die vraag alstublieft.”

MiGreat

De kritiek van MiGreat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace brengt willekeurige spullen naar Ter Apel. Beetje onhandig of prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen