Daphne Bunskoek na veertien jaar weer terug bij RTL Boulevard

Daphne Bunskoek keert na veertien jaar weer terug als presentatrice van RTL Boulevard. Ze debuteert vanavond al. “Ze wilden graag iemand hebben die tegen de overgang aan zit.”

Daphne Bunskoek © NPO

Nu Marieke Elsinga (36) is gestopt met RTL Boulevard en Vivienne van den Assem (38) bijna met zwangerschapsverlof gaat, wordt Daphne Bunskoek (48) weer opgegraven. “Ik ben twee maanden geleden gevraagd. Toen heel veel vrouwen zwanger werden hier. Ze wilden iemand die tegen de overgang aan zat. Dat leek ze veilig”, vertelt ze op Radio 538.

Daphne weer terug

Jelte van der Goot, sidekick op Radio 538, is verbaasd. “Jij bent daar toch ooit vertrokken – ik wil niet zeggen met slaande deuren omdat je niks meer met ze te maken wil hebben – maar omdat het roddelen jou niet zo lag, toch?”

Daphne beaamt dat, maar nu staat ze er anders in. “Nou, dat was een beetje de tijd dat we zo begonnen met dat iedereen elkaar ging filmen op straat enzo. Dat vond ik toen wat minder, maar het was ook wel gewoon een kwestie van iets drie jaar elke dag doen en denken: ah, ik vind het ook wel leuk om andere dingen te proberen.”

Tekenen en schilderen

Die andere dingen sloegen allemaal niet aan, dus keert Daphne maar weer terug bij Boulevard. “Ik heb heel veel andere dingen gedaan en ik doe nog steeds dingen die ik ook leuk vind – tekenen, schilderen, schrijven – maar toen ze me belden vond ik het eigenlijk hartstikke leuk weer.”

Waar is ze nu allemaal mee bezig dan? “Ik heb een kinderboekje geïllustreerd en ik ben bezig met een eigen boekje over negentiende-eeuwse vrouwelijke ontdekkingsreizigers. Ik was allemaal met dat soort dingen bezig.”

Eddy en Bridget

Het lijkt Daphne geweldig om aan de slag te gaan met het huidige Boulevard-team. “Ik ben met Eddy begonnen bij TV Oost en daarna Bridget bij TMF. Het is ook een beetje een soort thuiskomen eigenlijk wel.”

Is ze nerveus? “Ja, wel een beetje. Het is wel een beetje zo’n dag dat je denkt: waar moet ik parkeren, waar moet ik zitten en waar hangen mijn kleren? Het is zo’n dag dat alles even moet landen. Dan heb ik het nog niet eens over de inhoud van het programma.”

Black-out

Het is voor Daphne te hopen dat haar zenuwen niet gepaard gaan met een black-out. “Het komt denk ik gewoon goed. Ik ga gewoon repeteren en dan ga ik het zien. Ik ben wel een beetje zenuwachtig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen