Glennis Grace zorgt voor ergernis in Ter Apel: ‘Rode Kruis boos’

Glennis Grace heeft gisteren met haar bezoek aan het tentenkamp in Ter Apel voor flink wat ergernis gezorgd bij het Rode Kruis, meldt RTL Boulevard. “Ze hebben haar op de vingers getikt.”

Glennis Grace © Instagram

De aankondiging van Glennis Grace dat ze met een ploegje vrienden naar het tentenkamp in Ter Apel zou afreizen zorgde dit weekend voor flink wat grappen en grollen op sociale media. De zangeres hield zich aan haar woord: ze arriveerde zondag met zeven auto’s en een aanhanger vol met onder meer kleding, verzorgingsproducten en speelgoed.

Boze hulpverleenster

Werden Glennis en haar vrienden met gejuich ontvangen? Niet bepaald, meldt RTL Boulevard. Ze werden volgens de showrubriek op de vingers getikt voor een medewerkster van het Rode Kruis. Daar was gisterenavond een kort fragment van te zien in de uitzending op RTL 4 (zie onderstaand).

De hulpverleenster bijt Glennis en haar vrienden op de beelden toe dat ze niet zo ongeorganiseerd te werk moeten gaan. “Ik ben hier al de hele week en jullie komen hier zonder het aan te kondigen. Dat is prima, maar je kan hier niet sorteren. De bedoelingen zijn supergoed, maar doe het alsjeblieft meer uit het zicht.”

Tik op de vingers

Wat is er nou precies aan de hand? “Ze werd op de vingers getikt door het Rode Kruis”, zegt Boulevard-presentator Daan Nieber. “Ze is streng toegesproken, maar niet weggestuurd en ze heeft haar spullen gewoon uit kunnen delen.”

De stichting MiGreat, die dagelijks aanwezig is in Ter Apel, zit ook niet te wachten op acties als die van Glennis. “We willen alle initiatieven vragen niet ad hoc en onaangekondigd met auto’s en goederen naar Ter Apel te rijden! Een distributie vergt kennis en ervaring. Spullen uitdelen uit auto’s is ingewikkeld”, laten zij weten.

Vuilniszakken

Privé-baas Evert Santegoeds vindt dat Glennis zich juist van haar goede kant laat zien. “Het zat allemaal in grote vuilniszakken en daar zaten weer allemaal kleine tassen in, zodat het makkelijker was om uit te delen. Je zal maar een knuffel krijgen van Glennis Grace als je helemaal niks hebt, dus dat is toch hartstikke leuk”, zegt hij in Shownieuws.

Ronald Molendijk, die bevriend is met Glennis, leeft mee met de zangeres. “Ik wil nog wel even aangeven – en ik heb nadrukkelijk Glennis niet gesproken of gebeld – dat als je op dit moment op de Instagram-pagina van Glennis kijkt, dan zie je dat die gewoon op privé staat. Om even aan te geven hoeveel haat zij weer over zich heen krijgt.”

Vijftien camera’s

Glennis krijgt veelvuldig het verwijt dat ze alleen maar vluchtelingen helpt voor de aandacht. Ronald benadrukt dat de beelden van Glennis in Ter Apel niet door haar vrienden zijn gemaakt, maar door een toevallig aanwezige fotograaf.

Ronald: “En ook al ga je er met vijftien camera’s heen, dat doet minister Rutte ook altijd. Ze neemt gewoon dingen mee waar behoefte aan is.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Glennis Grace uw hart gestolen na haar actie voor de vluchtelingen in Ter Apel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen